Magazin

NIŠTA OD SVADBE, ZA SADA – Alka Vuica otvoreno o ljubavi sa sarajevskim biznismenom: Ne, nisu me privukli milioni, nego…

Napisao admin

Za magazin Azra Alka Vuica, između ostalog, otvoreno je progovorila i o ljubavi sa sarajevskim biznismenom, te prokomentarisala svoju izjavu da su je Zlatku privukla dva-tri miliona koje, navodno, ima


Foto: arhiva

Mediji u Regionu nedavno su, po ko zna koji put, objavili vijest da se Alka Vuica udaje za sarajevskog biznismena Zlatka Arslanagića. Čak su odredilii datum, zadnji vikend u martu. Nije prošlo dugo hrvatska kantautorica i pjevačica se oglasila i demantirala vijest.

– To nema veze sa životom – kazala je.

A život je, istina, zbog ljubavi organizirala na relaciji Sarajevo-Zagreb. Nedavno je „spisku” razloga zbog kojih je često u prijestolnici BiH, na kojem su odavno i brojni prijatelji, dodala posao.

Alka, naime, postaje voditeljica novog talk showa na TV Pink BiH. U njemu će ugostiti poznate osobe iz javnog života, razgovarati s njima o temama koje pune novinske stupce, našaliti se na svoj i na tuđi račun, onako kako to samo ona zna.

Za magazin Azra Alka Vuica, između ostalog, otvoreno je progovorila i o ljubavi sa sarajevskim biznismenom, a na konstataciju da je svojevremeno izjavila da su je Zlatku privukla dva-tri miliona koje, navodno, ima, odgovara:

– To je bila šala koju sam prepisala od Madonne. Kad su je pitali šta to Warren Beatty ima, a drugi nemaju, ona je rekla 2-3 miliona više. Bilo mi je to duhovito, jer kakvo je to uopće pitanje? Što neko ima, a drugi nema? Ne radi se o tome između dvoje ljudi. A finansijska sigurnost je važna, pogotovo ako je na vašem vlastitom računu!

Kada ste Vi zadnji put bili finansijski ovisni o nekom muškarcu i šta Vam je u takvom odnosu najviše smetalo?

– Finansijski sam bila ovisna o svom ocu, dok se nisam osamostalila, ali to je uvijek težak položaj. Bilo kakva ovisnost je užasna, pa tako i finansijska. Da bi čovjek bio slobodan, mora biti i finansijski neovisan.

Zaljubljeni ste, volite ili oboje? Ima li razlike između ove dvije „stvari” uopće?

– Zaljubljenost je mistifikacija i strast, a ljubav je puno dublja, mirnija i potpuno različita od zaljubljenosti. Jedno prelazi u drugo, a ako ne pređe, onda je neminovan rastanak. Može se ljubav dogoditi bez zaljubljenosti, ali zaljubljenost bez ljubavi ne može opstati.

Koji su to simptomi zaljubljenosti kod Vas?

– Pišem pjesme i luda sam. Kao i kod svih, zaljubljenost me čini neuračunljivom.

Kad se zaljubimo, dajemo se u cijelosti, ili barem mislimo da to činimo. Šta je to što nikad ne bismo smjeli dati nekom drugom, bez obzira koliko ga voljeli?

– Svoju slobodu, to nikada ne bismo smjeli dati nikome. Slobodu da budemo ono što jesmo, da kažemo ono što mislimo, da živimo onako kako smatramo da je ispravno.

Nekoliko puta je pisano o Vašoj udaji. I posljednji put, nedavno, demantirali ste tu vijest. Odakle toliki „pritisak” medija na Vas u tom smislu? Ne djelujete kao neko ko se očajnički želi udati…

– Ne znam ni ja odakle to. Valjda je to moderno. Ako se niste udali, onda to nije vijest.

Smetaju li te priče Vašem partneru?

– Nemam pojma, morate to njega pitati. Valjda je pristao na taj cirkus kad je mene zavolio. Samo se smije.

Često ste razdvojeni, Vi u Hrvatskoj, on u Sarajevu. Šta vašu vezu čini stabilnom? Je li ta daljina bila najveći izazov u vašoj vezi?

– Ne, to zapravo pomaže našoj vezi. Taman kad se zasitimo jedno drugog, razdvojenost nam ponovno razbukta čežnju.

depo.ba

Komentari

komentara