Magazin

Niko nije htio pomoći ovoj bebici staroj jedan dan – Kad je narasla, svi su zanijemili…

Napisao admin

Skrb o divljim životinjama posebna je kategorija, jer za razliku od pasa, raznolikost vrsta koje trebaju pomoć čovjeka, jer su im prirodna staništa uništena ili ograničena, raste iz godine u godinu. Tako su se, na popisu onih koji trebaju asistenciju kako bi preživjeli u našem svijetu našle i vjeverice, a jedna žena specijalizirala se upravo za njih.


Hope Swinimer osnovala je utočite za divlje životinje, tačnije, vjeverice. Trenutno skrbi o 350 ovih simpatičnih stvorenja, a posebno je oprezna kada je u pitanju mladunčad, koja se rađa potpuno gola i slijepa.

 

Većina vjeverica nastrada u interakciji s ljudima pa u skloništu završe jer su zadobile ozlijede u sudaru s automobilima, a pozamašni je broj “siročadi” čije roditelje su uzeli za kućne ljubimce, ne znajući kako je u blizini leglo za koje se vjeverica skrbi.

 

Hope čini sve što je u njezinoj moći kako bi od stradavanja zaštitila ove brze, ali krhke životinje. Razvila je posebne metode kako im oporavak učiniti što ugodnijim.

 

Ova se malena vjeverica oporavlja od udarca u glavu. Velika je pobjeda bila ponovno ovog malenog mužjaka privoliti da počne sam jesti, što znači kako će ga uskoro vratiti u divljinu.

 

Glavni cilj skloništa za divlje životinje je njihova ponovna integracija u prirodno stanište. Vjeverice su pasionirani skupljači, a ovoj je toaletii papir poslužio kao idealni građevni materijal za gnijezdo.

 

U centar stiže čak i mladunčad koja je stara samo nekoliko dana. Potpuno su bespomoćni i bez ruke koja će ih njegovati i hraniti, ne bi preživjele u divljini.

 

Hope ustaje u zoru, a hrani ih i noću. Sve se to isplati, jer nema ničega ljepšeg nego vidjeti ih “odjevene” u krzno, kako po pri puta otvaraju svoje oči.

 

“Vjeverice možda nisu najglamuroznije životinje na svijetu, ali mi ih jednostavno volimo”, rekla je za The Dodo.

 

“Ljudi danas razumiju kako psi i mačke možda imaju stvarne osjećaje i inteligenciju, ali kada je u pitanju divlji život, tu svijet još nismo razvili”, objašnjava Hope zašto radi to što radi.

net.hr

Komentari

komentara