Magazin

Meteorolozi zbunjeni… – DOLAZI DOSAD NEZAPAMĆENO VRIJEME U NAŠIM KRAJEVIMA!?

Napisao admin

U nekim krajevima već sad temperature dostigle prosječnu vrijednost kao usred ljeta!? Prema prognozama meteorologa u Hrvatskoj, klimatološki gledano, ovogodišnji četvrti mjesec mogao bi biti jedan od najtoplijih od početka meteo mjerenja, naročito u kopnenom dijelu Hrvatske.


Foto:arhiva

 Proljetne brze promjene vremena kao što je današnja jedva uspiju nakratko sniziti temperature na prosječne vrijednosti, što je ekstrem sam po sebi, javlja Istramet.

Prema analizama DHMZ-a, naprimjer u Bjelovaru temperature ovog mjeseca već su dostigle prosječne vrijednosti iz sedmog, ljetnog mjeseca, što je veliki ekstrem.

Meteorolozi su iznenađeni, pa i pomalo zbunjeni i kada je riječ o ostatku ovog dijela Starog kontinenta – i nejasno je šta zapravo trebamo očekivati.

Tako, prema prognozi portala AccuWeather, očekuje se izuzetno prevrtljiv april, sa dosta kišnih, ali i sunčanih perioda. I temperature bi trebale varirati. Najtoplije bi trebalo biti 16. i 17. aprila, a najhladnije krajem mjeseca kada bi se temperature mogle spustiti za čak deset °C!?

ekskluziva.ba

Komentari

komentara