Magazin

Tragedija – NAKON UBISTVA PJEVAČICE, MJESTO POD POLICIJSKOM OPSADOM: Cijelo selo u strahu zbog…

Napisao admin

Naselje Crvenka već sedmi dan je pod policijskom opsadom! Otkako je tijelo monstruozno ubijene pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović pronađeno na nasipu u tom malom mjestu kraj Borče, policijski inspektori ne prestaju da ispituju uveliko traumirane mještane, koji sada strahuju i za svoje živote.


Na ulicama ovog, sada ozloglašenog naselja jučer je vladala tišina! Ima naroda, ali je muk, niko iz svog dvorišta ne izlazi. Svi sjede u baštama uplašenih pogleda i čekaju da dođe njihov red za ispitivanje.

Trojica inspektora išla su od vrata do vrata i ispitivala ljude čije se kuće nalaze nedaleko od nasipa u nadi da je neko od njih možda tog kobnog 2. aprila nešto vidio ili čuo.

– Ispituju me svaki dan da l’ smo nešto čuli, vidjeli… Nismo ništa. Pitaju nas za čovjeka iz Borče čija se njiva nalazi baš kod kanala u kojem je nađena pjevačica, da vide da l’ zna nešto. On svaki dan sređuje svoju livadu, uglavnom ore i koliko znam, bio je i tada – kaže mještanin Crvenke koji živi na nekoliko stotina metara od mjesta na kojem je Jelena nađena mrtva.

Njegova supruga je prestravljena, toliko da najradije ne bi ni izlazila iz kuće, a kako kaže, više od jedne decenije nije vidjela policiju u njenoj ulici.

– Ne živi mi se više ovdje poslije ovoga. Mnogo se bojim. Od 2003. godine policija nikad nije prošla ovim putem, a u posljednjih nekoliko dana je neprestano tu. Otkako se desilo ovo ubistvo, ja ni danju više nisam sigurna. Od sada ću biti još obazrivija, jer nikad se ne zna. Taj neko može da misli da imam pare, pa će me zbog toga i ubiti – kaže žena, koja iz straha nije željela da se predstavi.

Inspektori i forenzičari i jučer su iznova češljali mjesto zločina tragajući za još nekim dokazom koji bi mogao da ih odvede do svirepog ubice.

Dok oni tragaju po nasipu, Crvenčani su bez obzira na strah i predostržnost ubijeđeni da zločinac nije neko iz komšiluka.

– Ovo je malo mjesto i svi se dobro poznajemo. Ne bih imao srca kada bih sumnjao u nekog suseda. Dolazi ovdje dosta ljudi sa strane u želji da vidi šta to ima u našem kraju. Dosad je Crvenka važila za mirno i bezbijedno naselje. Pa djeca su nam se igrala na nasipu, a nakon ovog ubistva ništa više neće biti isto – kaže jedna Crvenčanin.

Policija sumnja, pa je prije dva dana u stanici saslušala nekoliko osoba sa dosijeom iz Crvenke. 

Zorka Ćelić, prva komšinica porodice Rojko, čiji je jedan od dvojice sinova ispitivan (Igor Rojko), dok se za drugim traga (Nebojša Rojko), kaže da oni, iako su razbojnici, nikada nikome u komšiluku nisu naudili.

– Ne želim iz kuće da izlazim jer ne bih ništa da imam sa ovom nesrećnom pričom. Njih dvojica jesu robijaši, ali su prema nama uvijek bili fini. Otac zna da im bude nasilan, jer voli da se svađa kad popije. Igora su pustili, vidjela sam ga jutros, a za Nebojšu se po Crvenki priča da je otišao u Bosnu – završava Zorka zatvarajući kapiju za reporterima.

Otac braće Rojko čvrsto veruje da su njegovi sinovi nevini i da samo žele da im, kako kaže, napakuju jer već imaju dosije.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara