Magazin

Ne zaobilaze nikoga u braku! – 7 glupih svađa koje vas očekuju u zajedničkom životu

Napisao admin

Zajednički život nije nimalo laka misija. Čak i onim parovima koji su godinama prije useljenja u zajednički stan bili zajedno nije lako se naviknu na sve sitnice koje sa sobom nosi činjenica da se bude, provode dane i bude se pored iste osobe


Foto:arhiva

Mnoge navike u tom trenutku treba da se mijenjaju, a i svoje slobodno vrijeme parovi praktično moraju rasporede na sasvim drugačiji način. Međutim, mnogima to teško pada, zbog čega dolazi do razmirica i svađa koje su zapravo glupave. Sve što treba je da se naviknete na svog partnera i napravite s njim izvjestan kompromis kako biste uživali.

Opet nisi spustio WC dasku?

Prvi kamen spoticanja je daska na WC školjci. Muškarci najčešće ne spuštaju, a ženama se zbog toga diže kosa na glavi. Stoga je važno postići određeni kompromis, naročito zato što podignuta daska omogućuje brže širenje bakterija. Možete se na primjer da se dogovorite da ćete vi iznositi smeće, ako on počne spušta dasku. Tako će vidjeti da ga ne napadate već ste otvoreni za pregovore i spremni se potrudite, ako isto to želi i on.

Čarapama nije mjesto na podu

Prljava majica na krevetu, čarape na podu i jakna u dnevnoj sobi … i popis bi mogao ići u nedogled. Takav nered lako izazove svađu, ali sitne “smicalice” vam mogu pomoći. Jednostavno mu objasnite da ćete odsad prati samo ono što je u košari za rublje.

Ponovno je ostala prazna boca mlijeka u hladnjaku

Treba vam mlijeko za kavu, otvarate hladnjak, ali boca je prazna – ovaj scenarij doživjela je većina parova. Ako partner stalno ostavlja praznu bocu mlijeka u frižideru, naglasite mu to. Možda on toga nije ni svjestan već mu je to jednostavno prešlo u naviku. Za početak možete na hladnjak staviti papir na koji ćete zapisivati sve što treba kupiti.

Opet nisi oprao sudove

Prljavo posuđe često je izvor razmirica, naročito ako ga jedno od partnera stalno pere, a drugo izbjegava. Tu pomaže raspored koji točno određuje kada je tko na redu. On će spriječiti daljnje sukobe, ali ne znači da jedno drugome ne mogu uskočiti kada zatreba.

Njegovi roditelji dolaze bez najave

Čim se uselite, zajedno u paketu s partnerom dobivate i njegove roditelje. Teško je uskladiti se s voljenom osobom, a kamoli sa svekrvom. Ako njegovi roditelji uvijek dolaze bez najave ili je tjedni ručak rezerviran samo za njegove – sve to možete riješiti jednostavnim razgovorom. Treba odrediti što možete tolerirati, a što nikako ne želite.

Zašto se nisi javio?

Stalno izvještavanje kad se vraćate kući i ostajete li duže na poslu može biti zamorno za jednu stranu, ali ne i za onog tko ga očekuje kod kuće. To često unosi nemir među partnerima i potrebno je malo više vremena da se ta navika ustali. Jednom kada situacija bude obrnuta i kada muškarac bude čekao da se vratite kući, shvatiće čemu sva ta nervoza.

Više uopće ne izlazimo

Sa zajedničkim životom izlasci se prorjeđuju, a to je i te kako izvor sukoba. Partneri više vremena razmišljaju o kupnji namirnica nego o izlascima, što je u neku ruku frustrirajuće. Međutim to ne znači da treba pustiti da romantika umre. Najbolje je da se dogovorite da bar jedan dan u tjednu posvetite zajedničkoj pijanci u diskoteci ili romantičnoj večeri u dvoje.

zenstvena.com

Komentari

komentara