Magazin

ZVEZDE GRANDA – Svađao se sa JK jer je rekla kandidatu da treba praviti karijeru u velikom gradu, a evo šta je Bosanac rekao za Harisa Berkovića!

Napisao admin

Prije nekoliko nedjelja izbila je velika frka kada su se članovi žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda“, muzička diva Jelena Karleuša i kompozitor Dragan Stojković Bosanac sukobili zbog drugačijeg mišljenja, ali izgleda da je u ovom slučaju bila u pravu plavokosa zvijezda. I to je i sam Bosanac potvrdi, doduše potpuno slučajno i bez takve namjere.


Naime, njihov sukob je izbio zbog toga što je Karleuša ponavljala kandidatima da u takmičenju ne treba da razmišljaju o svom rodnom mjestu, već velikoj sceni i da je srpska prijestonica najbitnija kada je građenje karijere u pitanju, te da takmičari moraju da se ponašaju u skladu sa tim.

U tom momentu se Bosanac usprotivo Jeleni, ali je u posljednjem intervjuu istakao da prošlogodišnji pobjednik “Zvezda Granda“ Haris Berković ima veliku šansu za dobru karijeru, ali da je njegov veliki problem što živi u Grdačcu, a sve počinje iz Beograda.

On je takođe istakao da je Semir Jahić dobar pjevač, ali da ne smije da bude kopija Šabana Šaulića.

– Semir Jahić je jako dobar, kvalitetan, ali je loša kopija Šabana Šaulića i mislim da iz tog miljea neće izaći nikako. Lijepo je imati uzora, ali je još bolje ako ga preskočiš i budeš drugi Šaban na svoj način, što je u ovom slučaju jako teško. Haris Berković ima veliku šansu ali ima jedan problem , a to je što živi u Gradačcu. Mora malo više da se kreće po Beogradu jer sve počinje odavdje. Beograd je nešto što prihvata i plasira na čelu sa Grandom.

S druge strane, Bosanac je takođe potvrdio i stav Jelene Karleuše da zvijezde 21. vijeka sem dobrog pjevanja, moraju da imaju i mnoge druge kvalitete kako bi uspjele da animiraju publiku i steknu njihovo povjerenje, čemu se takođe protivio.

– Zavisi kako se gleda, da li po trajanju ili po zaradi. Imperativ “Zvezda Granda” je da dobro pjeva, da donosi dosta profita, što je bitno za jednu diskografsku kuću. Pjevački je na prvom mjestu Darko Lazić, a što se tiče atraktivnosti i frke koju pravi oko sebe i jako je tražena, to je Milica Pavlović. Što se tiče dobrog pjevanja mogao je više da uradi Mirza Selimović. Ne znam šta se sa njim događa, on je ostao negdje zaglavljen između uspjeha i kvaliteta koji ima. Milica Todorović po meni je vrlo priznata, čak veliko povjerenje joj je ukazao i Emir Kusturica, koji joj je dao ulogu u operi “Dom za vješanje”. Naravno, tu je Leskovčanin Steva Anđelković koji je zajedno sa Milicom učestvovao u toj predstavi. Rada Manojlović je jako tražena, vrlo je talentovana, ali mogla bi pjevački da bude bolja. Lijepa je, atraktivna i siguran sam da će vremenom sazreti – rekao je Bosanac u intervjuu za 072info.com.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara