Magazin

Za njih nema zime – David Beckham spasio Victoriju od bankrota?

Napisao admin

David Beckham je navodno spasio od propasti modno carstvo svoje supruge Victorije Beckham tako što je položio garanciju od 5,2 miliona funti, nakoj što je njen dizajnerski brend izgubio 3,8 miliona funti za godinu dana.


Foto;arhiva

Bivši fudbaler pomogao je svojoj supruzi da investira u ono što su mnogi opisali kao skori prestanak poslovanja te kompanije.

Victorija je zaradila 34 miliona funti u 2014. godini što joj je omogućilo da otvori sopstvenu prodavnicu u Mejferu u Londonu. To je koštalo tri miliona funti, a unutrašnjost su krasila djela Damiena Hirsta.

“Računi sugerišu da je obavljen prenos profita između kompanija u vlasništvi Victorije i Davida Beckhama. Zapravo, par jednostavno premješta ostvarenu zaradu između sebe”, izjavio je ovlašćeni računovođa za “The Sun”.

Par se još oslanja na Davidovu zaradu, budući da je Victorijina kompanija u gubitku, a Davidova je napravila profit od 12,7 miliona funti.

Ako znate da bogatstvo Beckhamovih iznosi 508 milijuna funti, onda ova informacija u vezi sa bankrotom i nije nešto oko čega bi David i Victorija trebalo pretjerano da brinu.

Brojni finansijski stručnjaci bavili su se njihovim zaradama i zaključili kako su njihove nove karijere još unosnije od onih kojima su se na početku braka bavili. U svakom slučaju, za njih nema zime.

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara