Magazin Zdravlje

Mislite da jedete zdravo? – Držite se što dalje ovog ulja: GORE JE OD ŠEĆERA!

Napisao admin

Za one od nas koji maštaju ili uživaju ​​u slasti misleći da jedu zdravo dodavajući ovo ulje prilikom spremanja hrane, grdno su se prevarili.


Soja čini se da je poželjna alternativa većini hrane zahvaljujući svojim reklamirao zdravstvenim prednostima, ali zapravo sojino ulje može da učini više štete nego dobiti, piše “Prirodna-medicina“.

Ulje soje, kao i svi proizvodi od soje, dolazi iz soje. Međutim, većina proizvođača ne spominju da je soja otrovna u prirodi.

Soja zahtijeva veliku obradu da bi postala jestiva.

Previše soje može dovesti do tijela za proizvodnju steroidnih hormona, povećan rizik od razvoja Alzheimerove bolesti i ranog puberteta kod djevojčica i usporenog fizičkog sazrijevanja kod dječaka.

Da ne pominjemo činjenicu kako je sva soja na svijetu GMO proizvodnja, da možemo, mada je to gotovo nemoguće, soju bi trebali izbaciti skroz iz upotrebe.

Zvučat će čudno, ali sjino mlijeko se preporučuje kod dojenčadi umjesto majčinog, što je najveći apsurd, a sojini proizvođači su moćni ljudi koji nikada neće priznati šta nam zapravo serviraju.

cure.ba

Komentari

komentara