Magazin

Ljubav ne poznaje granice – POGLEDAJTE DESNO: Kad vidite mladoženju, poteći će vam suze!

Napisao admin

Njihova se svakodnevica svodi na spašavanje vlastitih i tuđih života. Na ruševinama sirijskog grada Homsa, nekoć trećeg po veličini u toj zemlji, odlučili su, ipak, graditi svoju budućnost. Riskirajući izlaganje snajperskoj vatri, mlada 18-godišnja Nada Merhi i 27-godišnji mladoženja Hassan Youssef, stali su pred objektiv fotoaparata kako bi zabilježili jedan od najvažnijih dana u svojem mladom životu. Svoj vjenčani dan.


Kako bi pokazali da je život jači od smrti, mladenci i njihov prijatelj fotograf Jafar Meray odvažili su se vjenčane fotografije napraviti ispred najgore moguće pozadine, ispred ruševina grada u kojemu su nekoć zajedno živjeli kršćani, muslimani i ostali.

U zemlji u kojoj gotovo da ratuje svako protiv svakoga, normalan je život nemoguća misija. Homs, baš kao i Damask, nije iznimka. Postao je grad ruševina.

Ipak, mladi zaljubljeni par je smogao hrabrosti poslati snažnu poruku u svijet, kako ljubav doista ne poznaje granica i kako ju je moguće pronaći, čak i u stravičnim okolnostima.

Tragovi uništenja svugdje su oko njih. Rupe od granata na betonu koji je nekoć bio prometnica, ruševne zgrade koje su nestale u borbama ISIL-a, Bašar al-Asada, Rusije i zapadnih saveznika. Osim što je bio multireligiozan i multietničan grad, Homs je , prije rata, bio i snažno industrijsko središte.

Jafar Meray te je posljedice ratnih razaranja iskoristio kako bi poslao snažnu poruku.  Uništeni grad poslužio mu je kao idealan kontrast, u odnosu na mladu ženu u bijeloj haljini i muškarca u vojnoj odori,  koje je, u vrtlogu rata, spojila ljubav. “Život pobjeđuje smrt”, poručili su preko društvenih mreža ovo troje Sirijaca.

Nada i Hassan nisu jedini mladi koji se, ovih dana, vjenčavaju u Siriji, ali su jedini koji su na ovako jedinstven i potresan način izrekli uzajamnu ljubav i spremnost na život, dok ih smrt ne rastavi. Nadajmo se, ne tako brzo. Živjeli, mladenci!

ekskluziva.ba

Komentari

komentara