Magazin

Poznata pjevačica – SIN HANKE PALDUM: Terete me jer sam sin pjevačice, nisam…

Napisao admin

U četvrtak je, čitanjem optužnice, u opštinskom sudu u Sarajevu počelo suđenje Mirzadu Brkiću, sinu pjevačice Hanke Paldum. Brkić je 14.01.2014. godine u ulici Zvornička automobilom udario pešakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju zbog čega se goni za krivično djelo.


Brkić je upravljao neregistrovanim vozilom marke Nisan, brzinom od 70 km/h, a u jednom trenutku je skrenuo u suprotnu traku i na trotoaru udario pješakinje. Magbula i Arijana su tom prilikom zadobile teške tjelesne povrede, a Kovačeva je lakše povrijeđena.

– Tužilaštvo namjerava dokazati da je optuženi počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i za naredni pretres predlažemo oštećene pješakinje kao svjedoke – rekla je tužiteljica Aida Bajraktarević.

Lejla Čović, advokat Mirzada Brkića rekla je da su u toku pregovori sa Tužilaštvom oko sklapanja sporazuma o priznanju krivice. Brkić je priznao da je on upravljao automobilom, kao i da je s njim bila još jedna osoba.

– Gospodin je pošao da izađe preko ulice, ja sam skrenuo da ga ne udarim i malo se vratio jer sam izletio iz trake. Kunem se da sam samo dvoje udario, treću osobu nisam. Vidjeli su skup džip, sina Hanke Paldum i rekli da ću platiti odštetu – priznao je Brkić.

Nastavak suđenja zakazan je za 12. februar kada bi trebale svjedočiti povrijeđene pješakinje.

senzacija.ba

Komentari

komentara