Magazin

ODLUKA KOJA SE DUGO ČEKALA – Sud u Beogradu presudio da Ceca Ražnatović…

Napisao admin

Folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović (42) ne mora da vrati 116.063 eura Vojislavu Đurkoviću (56) iz Bijeljine, prijatelju Željka Ražnatovića Arkana (48), koji je on na ime duga potraživao od nje 16 godina, saznaje „Alo!“. Ovu odluku donio je Viši sudu u Beogradu, koji je zaključio da nema dokaza da je Đurković pozajmio pomenuti novac Ražnatoviću.


– Viši sud je nakon svih izvedenih dokaza utvrdio da nema nikakvih tragova koji dokazuju da je Ražnatović pozajmio novac od Đurkovića i odbio njegov tužbeni zahtjev kao neosnovan – rekao je jučer za „Alo!“ Cecin advokat Mišo Petrovski.

 

Đurković od Cece godinama potražuje 116.063 eura s kamatom, što po njegovoj računici iznosi oko 200.000 eura.

 

On tvrdi da je Željku Ražnatoviću Arkanu pozajmio u njihovoj kući u Ljutice Bogdana tadašnjih 227.000 maraka, za potrebe snimanja Cecinog albuma, te da je popularna folkerka „lično na trpezarijskom stolu brojala pare“.

 

Inače, Drugi opštinski sud je 29. januara 2009. godine donio odluku o oduzimanju 140 kvadrata prvog sprata Cecine vile u Ljutice Bogdana 3 da bi bio isplaćen njen dug Đurkoviću.

 

Prvi opštinski sud je čak u martu 2011. pokrenuo i izvršni postupak, ali se Ražnatovićeva žalila Vrhovnom kasacionom sudu, koji je usvojio žalbu i postupak koji je pokrenut još 2000. godine vratio na početak.

 

Tokom procesa, sud je donio privremenu mjeru kojom je branio prodaju jednog sprata vile u ulici Ljutice Bogdana, u kojem se nalazi i njen fitnes centar, kako bi popularna pjevačica isplatila navodni dug prema Đurkoviću.

 

Ražnatovićeva je na ročištu u decembru prošle godine osporila da je njen suprug pozajmio pare od Đurkovića i istakla da je on taj dug izmislio. Poslije 15 godina, u sudnici su prilikom suočenja između njih pale i teške riječi.

 

– To je sve laž, sve lažeš. Sram te bilo zbog toga što govoriš. Ja dobro znam ko si ti. Nikakve pare ti nisam dužna. Ne vraćam nepostojeće dugove – rekla je u decembru prošle godine folkerka Đurkoviću.

 

Đurković: Ako treba, idem do Strazbura!

 

Đurković ima pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 dana. On nije krio razočarenje odlukom suda, pa je tako za naš list najavio da će „ako treba, ići i do suda u Strazburu“. – Naravno da ću se žaliti – uporan je Đurković. Njegov advokat Maja Mudrinić iz Novog Sada nije bila dostupna za komentar.

 

Sudili joj za fudbalere, pištolje, šamar…

 

– Svetlana Ražnatović osuđena je u maju 2011. na godinu dana kućnog zatvora zbog nezakonite prodaje fudbalera Obilića i nezakonitog držanja 11 pištolja. Tada je postigla sporazum o priznanju krivice, po kojem je u državni budžet morala da uplati milion i po eura na ime oduzete imovinske koristi.

 

– Ražnatovićeva i njen zet Predrag Ocokoljić oslobođeni su u aprilu 2014. optužbe za nasilničko ponašanje prema Aleksandru Olareviću, direktoru fudbalskog kluba Mladi Obilić.

 

– Još je neizvjesna sudbina ostavinskog spora koji je pokrenula Ražnatovićeva bivša žena Natalija Martinović (54) oko podjele imovine. On će biti nastavljen ukoliko Mihajlo Ražnatović, Arkanov sin iz prvog braka, pokrene parnicu protiv Ražantovićeve.

(Alo.rs)

alo

Komentari

komentara