Magazin

PRONAŠLI NAJSTARIJEG ČOVJEKA NA SVIJETU!? – Dobio dijete kad mu je bilo 101, a sad ima skoro 132 godine…

Napisao admin

Joao Coelho de Souza mogao bi biti najstariji čovjek na svijetu i to na kakav način! Socijalni radnici u Acreu u sjevernom Brazilu objavili su fotografije tog muškarca, skupa sa dokumentom za koji se čini da je njegov rodni list, a datum je 10.03.1884. godine, što bi značilo, ako je autentično, da bi Souza u trećem mjesecu trebao napuniti 132 godine!


Također, ako se pokaže da je sve istina, to znači da je Brazilac punih 19 godina stariji od zvanično najstarijeg čovjeka na svijetu, Japanca po imenu Yasutaro Koide, te 9 godina stariji od osobe koja se smatra da je najduže živjela ikad, Francuskinje Jeanne Calment (122 godine).

 

Inače, prema pisanju zapadnih medija, Joao Coelho de Souza je otac troje djece, a žifi sa suprugom koja je od njega mlađa 69 godina!?

 

Kada je riječ o rodnom listu, on pokazuje da je Souza rođen 10.03.1884. godine u gradu Meruoca (Ceara), a njegova kćerka je kazala da su se stručnjaci uvjerili u autentičnost dokumenta, no nije navedeno više pojedinosti.

 

Brazilske novine pišu da gospodin Souza živi sa svojom 62-godišnjom ženom i 16-godišnjom unukom. Njegova kćerka, Cirlene Souza, ima 30 godina, što bi značilo da ju je dobio kao 101-godišnjak…

 

Navodno, Souza je kao vrlo mlad čovjek došao u Acre kako bi radio na ekstrakciji gume, a sa svojom ženom je navodno više od 40 godina.

doznajemo

Komentari

komentara