Magazin

KOLEGA MU DAO SVOJ BUBREG – “Ne želim gledati kako mu djeca rastu bez oca”, rekao policajac

Napisao admin

Zdrav čovjek ima mnogo želja, a bolestan samo jednu. U slučaju policijskog inspektora iz Nashevillea, Burrela “Chipa” Davisa ta je želja bila da se pojavi donor bubrega. Ovaj četrdesetogodišnji policajac otac je dvoje djece i čovjek kojemu su, u najboljim godinama, počeli otkazivati bubrezi. Spasa, osim transplatacije novog organa, mu nije bilo.


Prijatelji se poznaju u nevolji, a ono što je za svojeg kolegu spreman napraviti Eric Crowder dokazuje kako je tomu doista tako. Eric je znao sve detalje Chipove bolesti, budući je ovaj policijski dvojac svaki dan zajedno na terenu. Razmišljao je kako da pomogne svojem kolegi, pa se, bez da mu je išta rekao, otišao testirati kako bi utvrdio da li je možda baš on podoban donor bubrega, piše Net.

Kada su iz medicinskog laboratorija na njegovu kućnu adresu stigli potvrdni rezultati, Eric je točno znao što treba učiniti. Pustio je da prođu blagdani, a onda je Chipu rekao kako će mu darovati bubreg.

“Blagoslov je što mu baš ja mogu pomoći”, rekao je Eric koji je s Chipom, osim što su kolege i blizak prijatelj. Njihove su kćeri, jer i Eric je otac, također bliske, pa je sve to utjecalo na njega da ipak odluči pomoći spasiti život kolegi. “Ne želim gledati njegovu djecu kako odrastaju bez oca”, zaključio je Eric.

“Stalno mi je ponavljao kako ja to ne moram napraviti, a ja sam mu odgovorio kako, jednom kada sam odlučio učiniti nešto, povratka nema”, rekao je Crowder.

Uoči operacije dvojica policajaca pomolili su se u bolničkoj kapelici. Crowder i Davis u utorak ujutro operirani su u Bolničkom kliničkom centru Vanderbilt, u Nashvilleu.

bubreg1

“Policajci Davis i Crowder izašli su iz operacijske sale i sada se nalaze na odjelu za oporavak. Za sada je sve dobro. Nadamo se brzom oporavku i skorašnjem povratku poručnika Davisa na posao”, priopćili su iz policije, na svojim službenim stranicama.

cure.ba

Komentari

komentara