Magazin

Farma će ga koštati slobode – Semiru Džankoviću prijeti zatvor, evo koliko godina robije ga čeka!

Napisao admin

Poslije tuče na “Farmi” kada je Semir Džanković fizički nasrnuo na Tamaru Đurić, tužilaštvo je naredilo da se odmah pokrene istraga protiv njega i da se utvrdi – da li je u pitanju pokušaj ubistva!


– U srijedu ujutru sam poslao zahtjev policiji za prikupljanje obaviještenja o incidentu. Dao sam nalog da se saslušaju svi učesnici i da se pregleda snimak zbog osnovane sumnje da su izvršena tri krivična djela: širenje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, pokušaj ubistva i ugrožavanje opšte sigurnosti – rekao je osnovni javni tužilac iz Mladenovca Dragan Jovanović, za Informer.

 

On je još dodao:

 

– Takođe sam poslao zahtjev REM da hitno obustavi propagiranje ekstremizma svih oblika na televiziji, radi zaštite maloljetnika i svih drugih lica.

 

Advokat Nebojša Petrović za dnevni list kaže da bi, ukoliko se utvrdi da je Semir nekog pokušao da ubije, mogao da ode u zatvor na pet do 15 godina.

 

– To je kazna za pokušaj ubistva, dok je za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne netrpeljivosti zaprjećena kazna do pet godina. Ipak, u ovom slučaju mislim da ima osnova da se tereti samo za ugrožavanje sigurnosti, i za to djelo može da bude osuđen do tri godine zatvora – kaže Petrović.

(pressrs.ba)

cure.ba

Komentari

komentara