Magazin

ŽELJKO MITROVIĆ POBIJESNIO – Evo šta je poručio svim gledaocima!

Napisao admin

Zbog nasilnih incidenata u rijalitiju “Farma“, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je od Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da hitno i najoštrije kazni TV Pink. Ovim povodom se oglasio se i vlasnik Pinka Željko Mitrović.


– Televizija Pink pozdravlja i podržava napore Regulatornog tijela za elektronske medije da pravno reguliše emitovanje rijaliti programa. Saglasni smo sa stavom stručne javnosti da ovakvi programi mogu štetno da utiču na televizijski auditorijum, naročito na maloljetnike. Takođe, ti programi, uprkos visokim rejtinzima, pogubno utiču na strukturu programa emitera. Sa druge strane rijaliti programi nisu zakonom zabranjeni i svaki vid zabrane predstavljao bi ozbiljno narušavanje medijskih sloboda – navodi se u saopštenju TV Pink i dodaje:

 

– Televizije ne vaspitavaju djecu i omladinu već porodica i sistem školstva, a uputstva za koji uzrast se neki program ne proporučuje sasvim su dovoljan putokaz onima koji se bave vaspitanjem. Zato nas i raduje napor Regulatora da pronađe pravu mjeru za emitovanje ovakvih programa.

 

Mitrović je istakao da televizija Pink nije počela emitovanje rijaliti programa u Srbiji, ali kako oni nosi veliku gledanost, njegova televizija je kao komercijalni emiter bila prinuđena da takve programe uvrsti u programsku šemu.

 

– Televizija Pink poznata je po vrhunskim šou i igranim programima, a krizne situacije pokazale su i da umijemo da napravimo i dobar informativni program. Zato nas i raduje regulisanje rijaliti programa, jer ćemo moći da pokažemo sve što umijemo – završava Mitrović.

(Blic.rs)

cure.ba

Komentari

komentara