Magazin

Popularni show – VLASNIK PINKA ŽELJKO MITROVIĆ SVE PRIZNAO: Farma je…

Napisao admin

BEOGRAD – Televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović konačno su priznali da „Farmom“ truju našu djecu i štete svim građanima, a posebno maloljetnicima. Televizija Pink oglasila se saopštenjem u kojem kaže da pozdravlja i podržava napore Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da pravno reguliše emitovanje rijaliti programa.


Nije zabranjeno

– Saglasni smo sa stavom stručne javnosti da ovakvi programi mogu štetno da utiču na televizijsku publiku, a naročito na maloljetnike. Takođe, ti programi, uprkos visokom rejtingu, pogubno utiču na strukturu programa emitera. S druge strane, rijaliti programi nisu zakonom zabranjeni, a svaki vid zabrane predstavljao bi ozbiljno narušavanje medijskih sloboda – navodi se u saopštenju televizije čiji je vlasnik Željko Mitrović.

Dodaje se da „televizije ne vaspitavaju djecu i omladinu“, već da to rade „porodica i sistem školstva“, a da su uputstva za koji uzrast se neki program ne preporučuje „sasvim dovoljan putokaz onima koji se bave vaspitanjem“.

– Zato nas i raduje napor regulatora da pronađu pravu mjeru za emitovanje ovakvih programa. Podsjećamo da televizija Pink nije počela sa emitovanjem rijaliti programa u Srbiji, ali kako oni nose veliku gledanost, kao komercijalni emiter, zbog tržišne utakmice, bili smo prinuđeni da i mi takve programe uvrstimo u programsku šemu – navodi se u saopštenju.

 

Pokazaće sve

Dodaje se da je televizija Pink poznata po „vrhunskim šou i igranim programima“, a da su krizne situacije pokazale da taj medij umije da napravi i dobar informativni program.

– Zato nas i raduje regulisanje rijaliti programa, jer ćemo moći da pokažemo sve što umijemo – naveo je TV Pink.

Predsjednik Saveta REM Goran Karadžić izjavio je 23. novembra da je to tijelo usvojilo tekst obavezujućeg uputstva prema kojem emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe prije 23 časa.

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je od Savjeta REM da zbog nasilja u rijalitiju „Farma“ „hitno i najoštrije kazni“ tu televiziju.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara