Magazin

Ginisova rekorderka – Dužina nogu ove Ruskinje prelazi nevjerovatnih 130 centimetara!

Napisao admin

Svjetlana Pankratova je tek kao tinejdžerka shvatila da ima veoma duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju, a zvanično je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najdužim nogama na svijetu.


Najniži čovek i najduže noge: Svetlana i He Pingping

Dužina kojom je Ruskinja stekla svjetsku slavu je nevjerovatnih 132 centimetra! Naravno, čim su joj noge tako dugačke mora takvo biti i stopalo, a Svetlana nosi broj cipela 46.

– Nikada nisam obraćala posebnu pažnju na svoje noge – priznaje Svjetlana, ali sve se promjenilo nakon Ginisovog mjerenja.

Svjetlana je pomoćni trener u jednoj američkoj srednjoj školi, a pre toga je igrala košarku za Portugal, Izrael i Španiju. Profesionalnom košarkom je prestala da se bavi, a u sportsku penziju je otišla 2000. godine.

Dugonoga Ruskinja rođena je 1971. u Volgogradu i već je kao djevojčica bila najviša među svojim vršnjacima. Djeca su je tada zadirkivala zbog dugih nogu, ali danas je ona ponosna na svoje tijelo.

Tek je kao tinejdžerka shvatila da ima veoma duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju.

2008. godine pojavila se u Londonu na Trafalgar skveru sa najnižim čovekom na svetu, Kinezom Heom Pingpingom da bi promovisali novo izdanje Ginisove knjige rekorda. He je nažalost umro 2010. godine, a bio je visok svega 74 cm. Fotografije napravljene sa Svetlanom, koja je visoka 195 cm, bile su tada atrakcija.

Svjetlana je dugo živela u Španiji dok se nije udala i preselila u Virdžiniju, a duge noge i dalje su njen zaštitni znak.

 

 

zena.blic.rs

Komentari

komentara