Magazin

Jednostavan postupak – Kako spriječiti da vam obuća propušta vodu

Napisao admin

Cipele ili čizme koje propuštaju vodu nikome nisu omiljene. Ako posjedujete takav par, postoji rješenje za brzinsku impregnaciju.


Dobar učinak možete postići običnom voštanom svijećom i fenom za kosu.

Postupak ne može biti jednostavniji: cipele/čizme cijele namažite jednom voštanom svijećom (neka bude svijetle boje, bijela ili žuta) tako da po čitavoj površini ostane vidljiv trag voska. Ne brinite, kada dovršite postupak, boja vaše obuće neće se posebno promijeniti, piše Faktor.

Kada ste nanijeli vosak (jednostavnim utrljavanjem svijeće po obući), uključite fen za kosu na najjaču brzinu i toplinu te pređite po cipelama. Toplina fena za kosu otopit će sav vosak koji će glatko ući u sve pore cipela/čizama.

Pogotovo koža dobro upija vosak, a ne trebate brinuti ni kada je riječ o šavovima jer će se s lakoćom upiti i u njih. Boja cipela dobit će lijep, pomalo matiran sjaj, ali to će i dalje biti vaše iste, prepoznatljive cipele s kojih će svaka kap kiše ili snijega samo skliznuti.

Nakon “feniranja”, cipele ostavite na toplom kako biste bili sigurni da je sav vosak dobro otopljen i upijen. Osim obične svijeće, poslužiti vam može i pravi pčelinji vosak.

Pogledajte detaljan postupak.

cure.ba

Komentari

komentara