Magazin

Prokomentarisao na svoj način – Nazif Gljiva “opleo” po kolegama: Halida sam htio tužiti, Zorica Marković je smeće, Maja Nikolić zlo, a Šerif…

Napisao admin

Premda tvrdi da više ne želi da ‘pecka’ svoje kolege kao nekad, poznati bh. pjevač nije odolio pa je neke od njih prokomentarisao na svoj način…


Iako je još uvijek pod jakom terapijom zbog bolesti, Nazif Gljiva kaže da se osjeća puno bolje. Vidjeli su to i gledaoci TV „Alfa” u nedjelju kada je emitirana prva emisija „Nedjeljom uveče” s Nazifom Gljivom.

 

Istina, dosta njih je komentiralo da u toj emisiji Muzičko-zabavnog programa nisu vidjeli „starog” Gljivu koji je prije često „pecakao” svoje goste.

 

Nazif kroz smijeh kaže da je isti, ali da je poruka ovog šoua afirmacija bh. muzike, naših javnih ličnosti… Iz nedjelje u nedjelju bit će tu puno muzika, šale… ali ništa pretjerano.

 

– Ovoga puta idemo bez vrijeđanja. Nije mi cilj nekoga dovesti u emisiju i da ga blamiram. Dosta je iznošenja nečijeg „prljavog veša”. Nije da se nekoga plašim, već emisija je zamišljena drugačije nego neke ranije koje sam uređivao. Bit će zanimljivo prije svega zbog toga što će u početku gosti samo biti žene, a kasnije i muškarci – priča Gljiva.

 

Znajući da je prije nekoliko godina u jednoj TV emisiji imao „okršaj” sa Šerifom Konjevićem, kada mu je odgovorio na provokacije koje je pjevač na njegov „račun” objelodanio u novinama, pitali smo Nazifa očekuje li da će se Šerif nekada odazvati pozivu da se pojavi u njegovoj emisiji.

 

– Ne vjerujem da bi prihvatio poziv da bude u emisiji. I kada bi došao, ja bih ga zaista afirmirao. Dosta je više „igre” – nastavlja naš sagovornik.

 

Nekada će ugostiti i Halida Bešlića, ali kada pjevač „nađe” vremena. Time je demantirao i priče da je tužio Bešlića zbog neisplaćenih honorara na ime autorskih djela.

 

– Govorio sam da ću ga tužiti, ali ne samo njega već i neke druge pjevače, radio i TV stanice… Ali nisam ga tužio. Mi smo u korektnim odnosima. Prijatelji smo. Dosta je onih koje bih trebao tužiti jer niko ne izmiruje svoje obaveze prema autorskim pravima. Pa za pjesmu čiji sam autor „Put me zove moram poći”, a koju je snimio Halid, a gotovo svi pjevači je pjevaju na svojim nastupima, nisam dobio ni šest maraka, a trebao sam na hiljade, hiljade maraka. I kako da ih ne tužim. Samo se nadam da će se konačno taj Zakon o autorskim pravima početi poštovati pa da mi autori nećemo biti oštećeni kao danas – nastavlja Gljiva.

 

Nazif, kojeg smo ranijih godina gledali u rijalitiju „Farma”, prati dešavanja na tom najpoznatijem seoskom imanju.

 

– Tamo ima svega. Ranije sam rekao da su Vlado Stanojević i Lepi Mića biseksualci. To nije ništa novo. Puno više o tome znaju srbijanski novinari ali neće da pišu i pričaju o tome. Našem Miliću Vukašinoviću treba samo perika, malo veća kosa i da bude isti onaj ubica Fredi iz „Doline brijestova”. A ona njegova jadna supruga… šta će ona. Nema pojma gdje je i zašto je tu došla. Ona je kao izgubljen slučaj – kroz smijeh priča Gljiva.

 

Najveće, kako reče, zlo na „Farmi” je Maja Nikolić.

 

– Ona je toliko zla i podla da je čovjek ne može očima gledati. Nju niko ništa ne pita, a ona na sve odgovara, u sve se petlja. Nema granicu ni u čemu – iskren je on.

 

Malo bolja od nje je Zorica Marković. Ali, malo bolja, naglašava Gljiva.

 

– Ona je veliko smeće, ali eto malo je korektnija od Maje. Uz njih dvije takvoj bezmoralnoj grupi tig farmera pripada i Lepi Mića, ništa bolji od ranije dvije spomenute – iskren je naš najpoznatiji hitmejker, piše “Express“.

cure.ba

Komentari

komentara