Magazin

ŠOK – Novinar doživio šok: Kad je zavirio u papire o vjenčanju Severine i Igora…

Napisao admin

Svakako najveći medijski događaj proteklog mjeseca u Istri i Puli bilo je vjenčanje najpopularnije domaće, a i balkanske estradne zvijezde – Severine. Lijepa se Sevka navodno udala za Igora Kojića, nekadašnjeg beogradskog fudbalera i sadašnjeg sportskog menadžera.


Severinu Vučković znam još od 1989. godine, kada je kao 17-­godišnja pjevačka početnica iz Splita nastupila na “Zagreb Festu”, o čemu sam pisao u tadašnjem časopisu “TOP”. Potom sam njenu karijeru pratio i u časopisima “POP Extra” i “POP Express”, gdje sam bio glavni urednik. Kako smo ona i ja rođeni na isti dan 21.04. (ali s 10 godina razlike u njezinu korist), znali smo tih godina ponekad i zajednički proslaviti rođendan…

No, zadnji put sam je sreo i razgovarao u Zagrebu prije nekoliko godina, kada je u parku Zrinjevac snimala neki prilog za televizijsku emisiju. Od tada se nismo susretali, sve dok prije nekoliko dana kao grom iz vedra neba nije odjeknula vijest o njenom istarskom vjenčanju.

O tome je ekskluzivno pisao “Jutarnji list”, iz pera novinarke Maje Kruhak.

“Građanski su brak, da misterij bude veći, sklopili neposredno prije odlaska u Bale. I to Puli, u staroj jezgri u kojoj se nalazi gradska vijećnica.Kako doznajemo, ni matičari tog prijepodneva nisu znali tko će stati pred njih, rezervirali su termin, ali nisu se upisali pod svojim imenima. Par je odlučio da njihov dan ostane pod velom tajne, bez ikakve medijske pompe. No poznavatelji društvenih mreža sada prepoznaju da iza organizacije cijelog događaja stoji menadžer i Severinin prijatelj Edvin Softić!” ­ napisao je zagrebački dnevnik.

Nakon tog napisa, nazvao me poznati sarajevski novinar i znalac estrade Pavle Pavlović i pitao je li mi se Edvin Softić javio, s obzirom da je bio u Puli. Rekoh mu da nije, što me začudilo, jer smo nekad bili vrlo veliki prijatelji dok smo se u Zagrebu zajednički bavili estradom. On kao izvršni producent i voditelj karijera brojnih pjevača, a ja kao novinar i urednik estradnih novinskih izdanja.

No, već sutradan na kavicu me pozvao predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Draženko Janjušević. Koji mi je rekao da je “Jutarnji list” objavio potpunu neistinu i besmislicu, te da im je on uputio demanti. Dodao mi je i da je razgovarao sa autoricom, po njemu izmišljenog teksta, koja ga je i dalje uvjeravala da je vjenčanje održano u Puli.

– Kako sam i sam mišljenja da je novinarstvo u Hrvatskoj dotaklo dno dna i da se danas sasvim normalno objavljuju vijesti koje se nisu dogodile ili su potpune neistine, ali da za to nikoga nije briga i nitko ne odgovara, to me uopće nije začudilo! Jer živimo u vremenu svih mogućih medijskih laži, gdje su istina i činjenice potpuno irelevantne. Sutradan se, naime, u istim tim novinama koje su objavile dan prije neistinu pojavi nekakav mali, uglavnom skriveni, demanti ili ispravak, nikome se ništa ne desi i sve kreće ispočetka.

Tako je i s ovim demantijem, kojeg prilažem kao dokaz i koji dok ovo pišem u ovakvom obliku, veličini, dužini i na istoj stranici gdje je i prvi tekst tiskan, a u skladu sa Zakonom o medijima, još uvijek nije objavljen. Uostalom, pročitajte pa sami zaključite što je od svega objavljenoga istina, a što notorna laž… – piše Damir Strugar za Regional express.

mreza.org

Komentari

komentara