Magazin

"Prettiest Voice – Dječiji šlager" – Festival dječije autorske pjesme: U Sarajevo City Centru je danas napravljena prezentacija 16 polufinalnih pjesama!

Napisao admin

U Sarajevo City Centru je danas napravljena prezentacija 16 polufinalnih pjesama prvog regionalnog festivala dječije autorske pjesme "Prettiest Voice – Dječiji šlager" koji će se održati idućeg vikenda (petak 09.10 i subota 10.10.2015) u BKC-u od 18:30.


U veseloj atmosferi  u druženju sa najmlađim posjetiocima SCC podijeljene su karte za Festival a u ime učesnika Festivala kao predstavnik domaćina  obratila se Adela Muminhodzic:

 

“Sretna sam i počastvovana što sam izabrana da na regionalnom Festival predstavljam Sarajevo. To je velika stvar i nadam se da ću opravdati povjerenje ali i ostvariti puno novih poznanstava i prijateljstava. Rado Vas pozivam da nam se pridružite na Festivalu 09.10 i 10.10.2015 u BKC-u”, rekla je učesnica dječijeg festivala “Prettiest Voice – djeciji slager”.

 

Umjetnički direktor Festivala Zlatko Bostandzic istakao je da 16 polufinalista garancija da će Festival pomoći u povratku dječije autorske pjesme tamo gdje i pripada: “Raduje nas i da ce prateći revijalni program predstaviti i neke velike a mlade glasove poput naših  Ilme Karahmet, Džjlane Herende,Ivone Rambosek, gošće iz Beograda, Endija, tinejdžerske zviijezde iz Zagreba te dva djecija hora – Superar iz Srebrenice i Princess krofne iz Sarajeva, koji će ove večeri uciniti radosnim i spektakularnim”, rekao je Zlatko Bostandžic, umjetnički direktor Festivala.

 

“Prettiest Voice – dječiji šlager” je Festival koji se organizira u okviru “Dječije nedelje”  a njeni ponosni sponzori i prijatelji su Ministarstvo rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Vlade Kantona Sarajevo, Federacija BiH, Vijece ministara, Sarajevska pivara, BH Telekom, Lutrija BiH i drugi prijatelji Festivala.

 

Stručni konsultat Festivala je sarajevski djeciji hor “Princess krofne” a tehnicki organizator “Enkidu”.

cure.ba

Komentari

komentara