Magazin

Hrabrost na djelu – Policajac jednim potezom spasio bebu koja se počela daviti

Napisao admin

Policajac Donald Venable iz Sunlanda u američkoj saveznoj državi New Mexico postao je tema razgovora na društvenim mrežama širom svijeta nakon što je njegova policijska postaja na svom Facebook profilu objavila fotografiju njegova herojstva.


Venable je u četvrtak dojurio u pomoć djetetu koje je imalo teških problema s disanjem te se počelo daviti.

Odmah je uzeo mališana te je izveo zahvat koji mu je spasio život.

Ne mogu vam reći koliko se ponosim svojim sinom. On sam ima malo dijete i sigurna sam da je u tom trenutku mislio na njega. (…) Sjajan posao, volim te svim srcem
“Policajac Venable je učinio ono za što smo ga obučili i spasio je dijete”, rekao je njegov nadređeni Jaime Reyes i dodao da se Venables igrom slučaja našao na pravom mjestu u pravom trenutku jer je, samo nekoliko ulica dalje, prije toga krenuo na sasvim drugu intervenciju.

S djetetom u rukama, u trenutku dok ga spašava, uslikao ga je kolega.

“Bilo ko od moje braće i sestara u plavoj odori bi učinio isto. Koliko god da to otrcano zvučalo, mi doista jesmo ovdje kako bismo štitili i služili ljudima”, izjavio je sam Venable.

Ispod fotografije koju je objavila njegova policijska stanica pojavio se čitav niz pozitivnih komentara, a među istaknutijima je i onaj Venableove majke Karen.

“Ne mogu vam reći koliko se ponosim svojim sinom. On sam ima malo dijete i sigurna sam da je u tom trenutku mislio na njega. (…) Sjajan posao, volim te svim srcem”, napisala je između ostalog Karen Venable, piše “Jutarnji“.

cure.ba

Komentari

komentara