Magazin

PRVE RIJEČI PERE GUDELJA NAKON ŠTO SE PROBUDIO IZ KOME – Doktorima u Sarajevu rekao…

Napisao admin

Kako Oslobođenje nezvanično doznaje, Gudelj je odgovorio na nekoliko pitanja koje su mu doktori postavili, kazavši kako se zove i kada je rođen. Zdravstveno stanje Pere Gudelja, vlasnika trgovačkog lanca “Fis”, koji je zadobio teške povrede glave i nalazi se na liječenju u sarajevskoj bolnici, stabilno je i danas je mnogo bolje u odnosu na prethodne dane, potvrđeno je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.


– Pacijent se probudio, a njegovo stanje će se, s obzirom na vrstu i težinu povreda, i dalje pratiti, izjavila je portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić, piše Avaz.ba.

 

Ona je dodala da se, s obzirom na težinu povrede, trenutno ne može reći ništa u vezi s tim da li je pacijent van životne opasnosti. Također, još je nejasno da li bi ranjavanje koje je doživio moglo ostaviti trajne posljedice po zdravlje.

 

Inače, kako Oslobođenje nezvanično doznaje, Gudelj je odgovorio na nekoliko pitanja koje su mu ljekari postavili, kazavši kako se zove i kada je rođen.

 

Gudelj je smješten na Odjeljenje neurohirurgije i njegovo liječenje medicinski tim prati već osam dana.

 

Gudelj je pronađen 10.8. ove godine na lokalnom putu u mjestu Krčevina kod Viteza s vidljivim povredama glave, nanesenim vatrenim oružjem. Nakon ukazivanja prve medicinske pomoći u Novoj Biloj, prebačen je na dalje liječenje u Sarajevo.

doznajemo

Komentari

komentara