Magazin

Vremenska prognoza – Izdato upozorenje, u narednim danima nas očekuju velike vrućine!

Napisao admin

Danas u Bosni i Hercegovin sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 32 do 38 °C.


Ilustracija (Foto: arhiva)

U petak 07.08.2015., sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 33 do 39 °C. 

 

Sunčano vrijeme nas očekuje prvog dana vikenda u  Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni celzija, na jugu od 21 do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36 °C, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

 

U nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.  Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 37 stepeni.

 

Tokom jutra bit će ugodno, a usljed porasta temperatura kao i izraženog osjećaja sparine, kod hroničnih bolesnika moglo bi doći do jačanja tegoba vezanih za njihove bolesti. Osjetljive osobe trebale bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Zbog velikog indeksa UV zračenja neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i sunca, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara