Magazin

SLAVNI ZAVODNIK – Pogledajte kako danas izgleda Colunga, glavni dasa latino serija iz `90-ih!

Napisao admin

Najezdom latinoameričkih serija na medijski prostor u Bosni i Hercegovini brojni meksički i južnoamerički glumci postali su popularni na ovim prostorima.


Široke narodne mase su se počele poistovjećivati sa glavnim likovima, a njihove životne priče postale su “vodič za preživljavanje“ u BiH.

 

No, šalu na stranu. Nekolicina glumaca je, zahvaljujući serijama, postalna istinski popularna u cijelome svijetu. Među njima se posebno ističe Meksikanac Fernando Colunga, koji je slavu stekao glumeći u svim najjačim latino sapunicama iz 1990-ih.

 

Rođen je 1966. godine u Meksiko Citiju. Svoju karijeru je počeo 1990, a prvi projekat koji mu je donio južnoameričku slavu je serija “Marimar“, koja ga je vinula u glumački vrh Meksika.

 

Uspjesi su se potom redali jedan za drugim: “Maria iz kvarta“ (1995), “Esmeralda“ (1997), “Dvojnica“ (1998), “Nikad te neću zaboraviti“ (1999) i druge.

 

Zahvaljujući ulogama u ovim sapunicama ljubio je neke od najpoznatijih glumica: Edith Gonzales, Adelu Noriegu, Gabrielu Spanic, meksičku pjevačicu Thaliju i druge.

 

Danas ga pamte kao najvećeg zavodnika i dasu iz 1990-ih, a vi u fotogaleriji pogledajte je li se fizički imalo promijenio u posljednjih 15-ak godina.

novi.ba

Komentari

komentara