Magazin

Showbiz – AMEL ĆURIĆ NAKON ŠTO JE POBIJEDIO NA X FACTORU dao (ne)očekivanu izjavu…

Napisao admin

Pobjednik druge sezone ”X Factor Adria” 2015 je Amel Ćurić iz Gračanice! Sinoć su u Kombank Areni voditelji X Factor 2015 Antonija i Aleksandar proglasili pobjednika. Žiri i publika odlučili su da od šest finalista najviše tog X factora ima Amel Ćurić! Pobjednik Amel u mnoštvu nagrada dobio je i 20.000 eura.


Ovo mi je druga pobjeda na ovakvim takmičenjima, ja ne mogu vjerovati! Hvala svima od srca za podršku i glasanje – rekao je Ćurić te zapjevao pobjedničku pjesmu.

On kaže da će mu trebati nekoliko dana da sabere utiske nakon superfinala.

 

– Ne mogu da vjerujem da sam pobijedio dva puta u životu! Iskreno, mislio sam da za mene nema šanse – rekao je Amel na konferenciji za novinare nakon pobjede.

 

Pored njega je sjedio Bobi Mojsovski koji je osvojio drugo mesto, a za kojeg je Amel očekivao da će mu biti rival u samom finalu.

 

– Evo sada sam se sjetio kako mi je kliknulo onda kada smo bili u boot campu! Tada sam rekao Bobiju, a i on može da vam potvrdi, da ćemo se nas dvojica naći zagrljeni u finalu – rekao je Amel.

 

Pobjednik ovogodišnjeg X Faktora kaže da još uvijek nije napravio detaljan plan kako namjerava potrošiti osvojeni novac, ali da planira prve pare potrošiti da odvede Bobija na ručak!

 

Šarmantni pjevač na taj ručak planira odvesti i svoju djevojku, o kojoj i baš ne voli da govori za medije.

 

– Zove se Jelena i iz Sarajeva je, više od toga vam neću reći! –  rekao je Amel za Mondo.

 

On je najavio da neće čekati “na karijeru” poput nekih njegovih kolega, već će se odmah baciti u “vatru”.

 

– Neću čekati kao neki godinu, dvije…Hoću odmah da snimim album, spotove, da krenem u akciju!

 

Amel Ćurić otkrio je i jednu neobičnu stvar koja mu se dešavala svakodnevno, od početka samog takmičenja.

 

– Imam jednu veoma interesantnu priču. Kad sam došao u Beograd još prije nekoliko mjeseci, od kad je šou počeo, dešava mi se uporno ista stvar. Dakle, kao što sam rekao, od prvog dana dolaska u Beograd, pa sve do večeras nalazio sam sitne novčiće oko sebe: u kući u kojoj smo bili smješteni, pa onda u prodavnici, kafiću, studiju u Ugrinovcima… Uvijek ista priča. Pogledam slučajno na pod, i ugledam novčić. Poslije nekoliko dana shvatio sam to kao neki znak, pa sam počeo da ih sakupljam. Evo, i danas sam u Kombank areni našao papirni novac i, eto, uvečer je došla pobjeda – ispričao nam je Amel kroz osmijeh.

 

Užarena atmosfera u Kombank Areni vladala je na samom kraju takmičenja kada su na sceni ostali dvojica finalista Amel Ćurić iz Bosne i Hercegovine i Bobi Mojsovski iz Makedonije.

 

Na vfinalu gosti u pauzama između takmičara bila su velika imena scene među kojima i svjetska zvijezda Džejms Artur.

 

Članovi žirija ove sezone ”X factor Adria 2015” bili su Željko Joksimović, Massimo Savić, Tonči Huljić i Aleksandra kovač.

 

Podsjetimo Amel Ćurić, rođen 7.8.1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti 1988. Pošto je pokazivao intresovanje za sevdalinku i harmoniku, roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Izbijanjem rata u BiH škola prestaje s radom, tako da je prve akorde na gitari naučio boraveći u skloništu. To je ujedno probudilo interesovanje prema rock muzici.

 

Nakon rata bio je član nekoliko amaterskih bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog reality showa OBN Music Talentsa održanog 14.12.2003. u sarajevskoj “Zetri”, započinje karijeru pop-rock muzičara.

 

Svoj prvi studijski album “Urnebes” izdaje 2006. godine u produkciji diskografske kuće “Hayat Production”. Na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara “Moja djevojka” koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu “Davorin 2005” za pjesmu godine.

doznajemo

Komentari

komentara