Magazin

Tuga – Umrla je dan nakon kćerkinog prvog rođendana: Njena najveća želja je ispunjena!

Napisao admin

Znala je da umire od raka, ali željela je da proslavi barem jedan rođendan sa svojom kćerkicom. Athena Krueger (33) iz Minneapolisa umrla je nekoliko dana kasnije, ali njena želja je bila ispunjena…


Athena i kćerka Amari (Foto: arhiva)

33-godišnja Athena Krueger, izvršni računovođa, doznala je da je trudna 2013. godine. Nedugo nakon toga osjetila je bol u jednoj od svojih dojki.

Krueger i njen muž, Ben, na početku su mislili da je bol povezana sa trudnoćom, ali je uskoro stigla strašna dijagnoza – invazivni duktalni karcinom u drugom stadiju, jedan oblik raka dojke.

Kada se rodila djevojčica, osam sedmica prijevremeno, dali su joj ime Amari – što u prevodu znači “dragocjeni dar od Boga”.

Njena majka nastavila je prolaziti cikluse kemoterapije, ali bilo je kasno i neuspješno. Rak se već proširio na pluća, mozak i limfne čvorove.

Znajući da bi to mogao biti jedini rođendan kojeg će na ovom svijetu moći proslaviti sa svojom kćerkicom, Athena je poželjela da to bude nešto posebno.

Skupa sa suprugom, rodbinom i prijateljima počela je planirati tematsku proslavu rođendana sa motivom “Alise u zemlji čuda”. Iako su doktori bili protiv, Athena je napustila bolnicu da bi taj dan bila sa svojom kćerkicom, porodicom i prijateljima izvan okvira bolnice.

Iako je rođendan male Amari padao 5. maja, nekoliko dana ranije, 2. maja, održana je zabava koja je spektakularno uspjela.  6. maja Athena Krueger je preminula.

– Nadam se da ću zahvaljujući ovim fotografijama sa 1. rođendana i svemu drugom, da će mi to pomoći da naučim Amari dok bude rasla sve o njenoj mami. Ne želim da ona ikad zaboravi ko je i odakle dolazi – kazao je suprug Ben.

doznajemo.com

Komentari

komentara