Magazin

STAO SAM DA POVEZEM MALOLJETNICU I ONDA JE POČEO PAKAO: – Ispovijest čovjeka optuženog za pedofiliju!

Napisao admin

Prvo djelo za koje su ga teretili bilo je obljuba nad nemoćnim licem, a drugo navođenje drugarice da prisustvuje spolnim radnjama. Prijetila mu je robija od 5 do 15 godina. Za prvo djelo oslobođen je sljedeće godine, zbog nedostatka dokaza


Svetislav Milenković je prije četiri godine uhićen pod sumnjom da je pedofil i to u vrijeme akcije “Armagedon” a mediji su izvijestili o tome da je seksualno iskorištavao maloljetnice i silovao ih. Milenković je oslobođen svih optužbi, proveo je sedam mjeseci u pritvoru i danas čeka naplatu države, piše “Infocentrala“.

Uhićen sam na Dan ljubavi 14. veljače 2011. Povezao sam maloljetnu djevojku koju sam od ranije poznavao. Zaustavila me je i pitala ako mogu da je odvezem kući. Poznavao sam i njenu drugaricu, unuku uglednog jagodinskog biznismena za koga sam radio. Dok sam stao na trenutak porazgovarati s jednim prijateljem, ona me je pokrala i iz torbice mi izvukla 350 eura i otišla.

Ja sam to primijetio poslije par sati i otišao u policiju i prijavio krađu. Oni su nju pronašli, a dva dana poslije toga policija je došla i mene uhitila – počinje priču Tisa Milenković.

Prvo djelo za koje su ga teretili bilo je obljuba nad nemoćnim licem, a drugo navođenje drugarice da prisustvuje spolnim radnjama. Prijetila mu je robija od 5 do 15 godina. Za prvo djelo oslobođen je sljedeće godine, zbog nedostatka dokaza. Djevojke su rekle da je na njih vršen utjecaj. Za drugo djelo oslobođen je godinu dana kasnije.

– Sedam mjeseci sam proveo u pritvoru. Pri isteku šest mjeseci dužni su bili da me puste ili podignu optužnicu, i to rade za nepostojeće djelo kako bi mi održali pritvor. Optužnica je odbačena i nikad nije vidjela svjetlo dana te mene puštaju u rujnu. Zbog dopunskog vještačenja proveo sam još pet mjeseci u pritvoru.

To je bio pakao, a najteže mi je bilo što je sin htio da me se odrekne. Novine su pisale kako sam silovao maloljetnice. Supruga je ostala uz mene, nije vjerovala u sve to, poznaje me. Njega je bilo sramota, pun internet je bio novinskih članaka o meni kao silovatelju i pedofilu! Mislim da su se službene institucije države ogriješio i okoristile o mene radi bodova – priča on.

Država treba Tisi Milenkoviću isplatiti 60.000 eura svakog trenutka. On planira kazneno goni sve koji su sudjelovali u procesu osim djevojaka za koje vjeruje da su prevarene.

– Djevojke nisu ništa krive. One su sada punoljetne i neću njih da gonim pravno. Ali sve ostale hoću. Volim pravdu, a proglašen sam za zločinca, pedofila, obitelj i prijatelji su bili zgranuti, izgubio sam mir. Ali poznaju me, znali su da nisam takav, ali čovjek treba preživjeti sve te dane, mjesece, godine sumnje.

Novine su pisale kako sam tražio žrtve po Pomoravlju, kako sam s djevojčicama po sporednim ulicama ašikovao preko dana, strašno! Zvanični organi napravili su više kaznenih djela, vršenje pritisaka na maloljetnice bez prisustva roditelja i Centra za socijalni rad, a sve radi osobnog napretka.

Tisa je danas obnovio kontakt sa sinom koji živi u inostrantsvu. Išao je kod njega da ga moli da mu vjeruje i da sve što se piše nije istina. Sin mu je povjerovao kada je konačno oslobođen svih optužbi i kada je donio papire koji to dokazuju. Na pitanje “zašto mislite da su vam namjestili proces” rekao je “zato što sam bio pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu i pogrešnom trenutku, tada je bilo popularno da se hapse navodni pedofili po Srbiji, ja sam naletio i nije mi bilo spasa”.

Milenković kaže da neće pristati na nagodbu da mu država plati iznos na rate, kako su tražili jer “ni mene nisu hapsili i provodili na rate”. Supruga Nena ostala je uz njega i bila mu najveća podrška u posljednje četiri godine.

Tisa uz kiseli osmijeh kaže – Ljudi su me gledali kao babarogu, zaključavali su se noću iz straha da ne uletim i udavim i dijete! Ma, nije mi bilo lako. Tisa kaže da je poseban krug pakla preživio u zatvoru u Ćupriji, ali kaže da fizičkog kontakta nije bilo.

– Psihički je bilo teško, jer su zatvorenici govorili, eto ja imam nećakinju tih godinu ubio bih za nju, pa onaj ima kćer, sestru, rođaku itd. Psihički je bilo strašno jer tamo nitko ne misli da je netko nevin dok se drugačije ne dokaže. Tamo svi misle da si kriv. Ali dobro se dobrim vraća, bilo je i prijatelja koji me poznaju i znaju da ja to nisam uradio – kaže on.


cure.ba

Komentari

komentara