Magazin

Jesu li vam zvijezde naklonjene – Mjesečni horoskop za maj 2015.g.

Napisao admin

Početak svibnja donosi emocionalan Pun Mjesec u Škorpionu i njegov naporan odnos s Jupiterom.


 Početak svibnja donosi emocionalan Pun Mjesec u Škorpionu i njegov naporan odnos s Jupiterom.

Početak svibnja donosi emocionalan Pun Mjesec u Škorpionu i njegov naporan odnos s Jupiterom. Saturnovi i Neptunovi aspekti traže disciplinu za prevladavanje teškoća. Iskoristite dan kada Sunce i Pluton daju priliku za unošenje stabilnosti i čvrstine u vaše živote. Ne zaboravite početak Merkurovog retrogradnog hoda od 18.; pripazite na komunikacije, teškoće s tehničkom opremom i dokumentima.

 
OVAN 21.3. – 20.4.

Naravno da Venera, Merkur i Sunce u Blizancima djeluju stimulativno! No prava akcija započinje ulaskom vašeg vladara Marsa u taj znak (11.). Pod naponom ste mentalno i fizički, nervozno ste, nemirni i spremni za akciju i komuniciranje; svejedno, mogli biste i rasipati energiju. Istina je da morate pokrivati veliki teritorij: brdo papirologije, e-mailove, financijske dokumente, telefonske pozive, društvene mreže, prikupljati podatke, proučavati materijale te sudjelovati u lokalnim okupljanjima u ulozi znatiželjnog i brbljavog stratega. Isplanirajte što više konstruktivnih zadataka kako biste potrošili svu tu nestrpljivu energiju.

Intenzitet planetarnih aspekata dosiže vrhunac 1., 3., 9., 12., 17., 21.-23., 25., 27., 29.-31., ali je opozicija Marsa i Saturna (15.) najveća prepreka. Morat ćete se suočiti s pozivom na izvršavanje zadataka, odgovornošću ili neželjenim ograničenjima. Moglo bi doći i do sukoba s nekim autoritetom, što je povezano sa zbivanjima 3. i 22. Najjači energetski izražaj ćete imati 27., pri spoju Merkura i Marsa. Pronađite neki zdravi, produktivni oblik za rješavanje viška fizičke i mentalne napetosti kako biste izbjegli svađe. Sport, vježbanje ili aktivni boravak na otvorenom je uvijek dobro rješenje. Neki se mogu posvetiti pisanju ili podučavanju drugih. Kad Merkur započne s retrogradnim hodom (18.), ove mentalne aktivnosti postaju nestabilne i nepouzdane. Pojavljuju se nesporazumi. Više se ne možete u potpunosti pouzdati u vlastiti um te započinjete sa samoispitivanjem u potrazi za smislom ili kako biste razmislili o donesenim odlukama.

Emocionalni sadržaj je sadržan u Punom Mjesecu u Škorpionu (3.). Sada biste mogli podmiriti neki dug, kredit ili porez. Izbjegavajte preveliko financijsko obvezivanje, naročito nakon što Merkur krene u retrogradni hod; vjerojatno biste se preračunali. Teško je odrediti vrijednost nečega, što uključuje i vrijeme i energiju, jednako kao i novac. Dobro provjerite svu papirnatu dokumentaciju i pokrijte sve osnovne potrebe. Završite sve što je još otvoreno. To se odnosi i na romantičnu ili emocionalnu intimnost: uživajte, ali nemojte pretjerivati i previše se prepuštati. Pun Mjesec u Biku (17.) i dalje naglašava financijske teme i povezuje vas s materijalnim, fizičkim svijetom. Kućni budžet ili prihodi zahtijevaju više pažnje. Ukoliko otkrijete nešto što nedostaje, budite kreativni u zatvaranju rupa. Donošenje neke važne ekonomske odluke bi mogao biti vaš najbolji trenutak ovog mjeseca.

Venera se nalazi u Raku od 7. i pokazuje gdje bi vaš novac mogao ići – na uljepšavanje doma. Venera donosi zabavu u kuću, lijepe trenutke uz ugodnu večer s članovima obitelji ili preuređenje doma kako biste osigurali udobnost i sigurnost. Za inspiraciju i maštovitost se može pobrinuti odličan odnos Venere i Neptuna (16.), ali se pripremite na probleme i teškoće u domu ili na poslu oko 21. i 25., zbog teških Venerinih aspekata prema Plutonu i Uranu. Tada bi se mogao pojaviti otpor ili neslaganje o tome što se doista zbiva na tom području.

LJUBAV: Napunjeni ste strastvenom ljubavnom energijom, a vaš generator proizvodi toliko napona da ni vaš partner ni vi ne želite pokriti račun za njegov rad. Voljena osoba se ne vidi u ulozi financijera pa bi mogao izvaditi utikač iz svojeg novčanika, baš dok Puni Mjesec (3.), iz polja zajedničkih resursa udara na Jupiter u kući ljubavi. Preuzimanje financijskih obaveza će vam pojasniti koliko financijski iscrpljujuće djeluje ovaj užitak, pogotovo u vrijeme lošeg odnosa Jupitera i Sunca u polju prihoda (4.) 

NOVAC I POSAO: Uživanje ili putovanje po otmjenim mjestima ne ostavlja mogućnosti za ostvarivanje većih prihoda. Sunce se nalazi u zoni zarade, a stabilan odnos s Plutonom (6.) u kući karijere i posla donosi odlične prilike za podebljanje novčanika. No Mladi Mjesec (17.), u istom sektoru, ukazuje na ograničenja zbog odnosa s restriktivnim Saturnom (18.). Imate želju za putovanjem i širenjem horizonata, no sad je uputnije posvetiti se poslu i iskoristiti svaku priliku za povećanje zarade.

ZDRAVLJE: Stalne žalopojke bi isprva mogle privući pažnju okoline; budete li u tome pretjerivali, nervirat ćete sve oko sebe, a osjećaj izoliranosti će se povećati. Duboko usađen kompleks čini vas njorgavim u vrijeme kad brbljavi Merkur, glasni Mars i ranjivo Sunce iz polja komunikacija napadnu superosjetljivi Neptun u psihološkoj zoni 9., 25. i 31. Prstanite kriviti okolinu zbog vlastitog osjećaja nezadovoljstva.

BIK 21.4. – 21.5.

Ovaj mjesec dobijate zvjezdani prekidač za ponovni početak. Univerzum ispunjava vaš duh novom nadom, porivima, namjerama i novim inicijativama. Zahvalite na tome Suncu, životnom pokretaču našeg sustava, koje boravi u Biku do 21. i čini vas odlučnim u dobijanju onoga što želite, što je naročito naglašeno u vrijeme Punog Mjeseca u Škorpionu (3.) i Mladog Mjeseca u Biku (17.); sada trebate gledati na život iz nove perspektive i s novim stavom. Ove dvije pojave pokazuju kakav vam je privatni život ovih dana. Morate naći načina za ispunjavanje svojih potreba naspram zahtjevnih i tvrdoglavih osoba, a zatim odlučiti kako ostvariti novi početak u kojem su prioriteti ono što vi želite. Ovaj Mladi Mjesec je kozmički poticaj koji van treba za prelaženje preko teškoća i prepreka i postavljanje tračnica za sljedeću godinu dana. Neka vaš nastup, prvi dojam koji ostavljate, preoblikuju način kojim se prikazujete drugima. Sve to zahtjeva hrabrost i čvrstinu, a toga sada i imate. Pazite da ne pobrkate hrabrost s tvrdoglavošću ili neobazrivošću.

Veliku pažnju zahtijevaju i financijska pitanja. Mislilac Merkur, Venera i Sunce (u različitim periodima), naglašavaju ove teme, ali kad Mars svojom energijom i akcijom uđe u Blizance (11.), vrijeme je za napredak s projektima vezanim za povećanje prihoda ili konsolidiranje postojećih resursa. No to ne znači da će sve ići lako: kad Saturn u kući dijeljenih resursa stane nasuprot Merkuru, Marsu i Suncu (3., 15., 22.), budite oprezniji u svojim nastojanjima. Financijski partner, možda čak banka ili odvjetnik, mogli bi stajati na vašem putu, bilo kao ograničavajući životni faktor, bilo kao glas razuma koji ukazuje na grubu realnost. Prihvatite li situaciju i pokažete spremnost na udovoljavanje zahtjevima, moći ćete stvarati za budućnost. Ipak, Neptun stoji u izazovnom aspektu prema ovim planetima (9., 25. i 31.), zbog čega se trebate čuvati prevara, konfuzije ili idealističkih, ali nerealnih ambicija. Ne prihvaćajte novčane obveze, naročito nakon što Merkur krene u retrogradni hod (18.), čak i ako se osjećate samouvjereno pod spojem Merkura i Marsa (27.). Dvaput provjerite financijske dokumente i informacije.

Nakon što vaš vladar Venera uđe u znak Raka (7.), uljepšavat će vaša svakodnevna druženja, naročito s braćom i sestrama. Sve više kontaktirate s okolinom, a Venera vas vodi na ugodna mjesta, među ljude s kojima uživate. Bikovi u vezi trebaju pripaziti na neugodne faktore 21. i 25, koji potiču sukobe i borbe ega; tada se Venera nalazi nasuprot Plutona i pod oštrim kutom prema Uranu. Vi ili netko drugi pokušavate nametnuti svoju volju kroz manipulaciju i prijetnje. Nastojte ne poticati ove razdore. Ne reagirajte na temelju zavisti, ljubomore, ljutnje ili sumnje. Kontrolirajte svoje reakcije pa će tuđe provokacije izgubiti moć. Treba li vam osvježenje, potražite društvo prijatelja ili grupe za neku privremenu ugodu.

LJUBAV: Napetost u domu se stalno povećava, a u vrijeme Punog Mjeseca u kući veza (3.), izazovan odnos s Jupiterom bi mogao izazvati vašeg partnera na manje druženja unutar četiri zida i provođenje vremena u vanjskim aktivnostima. Nemojte pasivno provoditi vrijeme u samoći i gledati ga kako odlazi u sredinu koja ga manje pritišće, već mu se pridružite u izlascima. Zajedno se prepustite druženju s prijateljima; atmosfera bliskosti će unijeti dašak svježeg zraka u vašu vezu.

NOVAC I POSAO: Mnogi su iskorištavali vašu situaciju, ali sad vidite da su izvori presušili. Pozajmice, krediti i ostali izvori financiranja su zatvoreni, što ukazuje na prazniji novčanik, kad Merkur u polju zarade stane u opoziciju s hladnim Saturnom (3.). Osobe iz okoline i dalje očekuju besplatan ručak, dok Merkur, napeti Mars i Sunce udaraju na Neptunove iluzije 9., 25. i 31. Vrijeme je da proanalizirate načine na koje zarađujete i štedite novac, nakon što Merkur krene s retrogradnim hodom (18.).

ZDRAVLJE: Brbljate više nego PR stručnjak u predizbornoj kampanji, u trenutku kad se lakomislena Venera u polju komunikacija sudari s neozbiljnim Uranom u sektoru podsvjesnog uma (25.). Napetost i brige koje osjećate ne pomažu u dohvaćanju uzroka, već se pretvaraju u pokušaje šaljivog verbalnog ulizivanja onima oko vas; na taj način pokušavate podijeliti svoju tugu, umjesto da je izliječite.

BLIZANCI 22.5. – 21.6.

Svestrani ste, a životne izazove rješavate spretnošću umjetnika. No kad Neptun stane u težak odnos s vašim vladarom Merkurom (9.), a zatim i s Marsom i Suncem u vašem znaku (25., 31.), bit će teško razlikovati predstavu od stvarnosti – vama i onima oko vas. Sviđat će vam se sposobnost mijenjanja uloga, a utjecaj maštovitih vibracija Neptuna iz Riba vas može navesti da se odmaknete od svoje javne ili profesionalne uloge. Također, izvući će na površinu više suosjećanja i istovremeno umanjiti vaše oslanjanje na logiku; više biste se mogli koristiti razum i intuiciju, što će vam pomoći u nastojanju da unesete više ljepote i srca u svoje djelovanje.

Ima dovoljno energije u Blizancima od Merkura, Marsa, Venere i Sunca, da vas čvrsto stavi u središte zbivanja – a vi ste stalno u pokretu. Bit ćete svuda prisutni, impulzivno iznositi svoje mišljenje, izražavati svoje stavove na svakom mjestu. Ipak, s tako naglašenim egom, pripazite i nastojte konstruktivno upravljati ovim snagama, naročito 1., 3., 9., 12., 15., 17., 21.-23., 25., 27. 29.-31. Saturn stoji nasuprot Merkuru, Marsu i Suncu (3., 15., 22.), što može dovesti da daljnjeg razvoja odnosa u vezi. Postoje li problemi, svatko će tvrdoglavo stajati na svojoj poziciji. Nemojte izbjegavati obaveze prema važnim osobama na položajima ili im se suprotstavljati, jer se to može shvatiti na pogrešan način.

Naravno, Mars u Blizancima (od 11.) će dodati svoj jaki utjecaj, fizičku energiju i snagu uvjeravanja u iznošenju stavova, no previše agresivnosti bi moglo donijeti i dobre i loše rezultate. Iskoristite spoj Mekura i Marsa (27.) za konstruktivno unaprijeđenje osobnog projekta. Radite li u prodaji, odnosima s javnošću, promociji ili ste učitelj, pisac, urednik – doći će do povećanja aktivnosti i više prilika za pokazivanje ono što radite ili nudite. Nakon što Merkur krene u retrogradni hod (18.), naglašavat će ove aktivnosti i dodati zbrku. Sve više analizirate sami sebe. Konfuznim situacijama pristupajte oprezno i djelujte nakon više promišljanja. Srećom, Sunce u vašem znaku donosi više sigurnosti dok ostvarujete svoje ciljeve i tako umanjuje nejasnoće. Raspored društvenih aktivnosti je potaknut uzbudljivim Uranom u vašem polju prijateljstva. Interesantne osobe se pojavljuju oko vas u vrijeme napetog odnosa Urana i Venere (25.), što izaziva nestabilnost. I financije bi mogle biti problematične oko 21.; ne miješajte novac i prijateljstvo. Nemojte nakontrolirano trošiti samo kako biste nekome ugodili. Zapamtite kako je velika planetarna aktivnost u vašem znaku obično poziv na akciju, ali s lošim utjecajem Neptuna i Saturna, najbolje bi bilo pričekati, promatrati, učiti i smišljati strategiju.

LJUBAV: Vama se ne ostaje kod kuće, a partner bi se zaključao s vama u domu. Za vas je to recept za uništavanje bilo kakvog veselja. Poduzetni Merkur, brzi Mars i željno Sunce pune vas entuzijazmom, no beživotni Saturn staje nasuprot ovih planeta 3., 15. i 22.; vaš partner je opsjednut obavezama i tvrdo ostaje pri svome. Nakon što Merkur krene u retrogradni hod (18.), nastojte uravnotežiti svoje potrebe s njegovim.

NOVAC I POSAO: Zbog prisutnosti Venere u kući zarade (od 7.), koja vam daje toliko privlačnosti da biste i Eskimima prodali led, sva gotovina odlazi na užitke i partijanje, pritom zamrzavajući vaš bankovni račun. Svo to druženje ostavlja crnu rupu u novčaniku oko 25., kad se sukobe Venera i nepromišljeni Uran u polju društvenih aktivnosti. Nikakva slatkorječivost neće pomoći u izvlačenju iz dugova nakon što se rastrošna Venera nađe nasuprot Plutonu (21.).

ZDRAVLJE: Pun Mjesec (3.) u sektoru tjelesnog zdravlja i napet odnos Sunca iz psihološke zone s Jupiterom u polju komunikacija (4.), stvara zdravstvene izazove početkom mjeseca. Niste sigurni ni da znate opisati što vas točno muči. Čim aktivni Mars i energično Sunce uđu u polje identiteta (11. i 21.), osjetit ćete porast snage i živosti.

RAK 22.6. – 22.7.

Rakovi su emocionalni tipovi, stoga ćete uživati u toplim vibracijama Punog Mjeseca u Škorpionu (3.) u kući užitaka, hobija, djece, sporta i kreativnih oblika izražavanja. Jupiter je također uključen pa postoji mogućnost da ćete se malo i zanijeti, ali to je ponekad dio zabave. Zakuhaju li se malo odnosi u vezi, osjetit ćete energiju promjene u vrijeme kontakta Sunca i Plutona (6.). Zaokuplja vas i bogati društveni život koji vam omogućuje sigurnost traženu od prijatelja i obitelji, zahvaljujući Suncu u 11. kući do 21. Nakon toga, Sunce ulazi u inače mirnije 12. polje, ali sada su tu prisutni glasniji “stanari”. I Venera u Raku (od 7.) podržava Puni Mjesec i gura vas prema dokolici i ugodnim interesima, druženju s odgovarajućim prijateljima. Više ćete se baviti svojim izgledom, možda čak učiniti i neke promjene u načinu na koji se predstavljate okolini. Ovo je dobar period za njegu tijela; pjenušava, mirišljava kupka pod svijećama zvuči kao dobra ideja. Možete otići u u šoping ili na novu frizuru. Naporno radite pa zaslužujete da se malo mazite.

Ipak, oko 9.-10. biste mogli biti prilično nemotivirani; sanjarenje o nekom boljem svijetu je prisutno dok niste koncentrirani na posao u vrijeme spoja Venere i Saturna. Kad se Saturn nađe nasuprot Suncu (22.), postavlja se pitanje odgovornosti i preopterećenosti radom. Idealno je vrijeme za povlačenje i duboko razmišljanje.

Mars se pridružuje Merkuru u Blizancima (11.), što može ugušiti vašu snagu volje izazivajući frustraciju. Ove planete stvaraju unutarnji nemir, nervozu, zabrinutost, sumnju, a ponekad i burne reakcije. Nađite načina za izbacivanje viška energije u vrijeme spoja Merkura i Marsa (27.), naročito osjećate li da ste na rubu praga tolerancije. Pišite, povucite se, razmišljajte, čitajte, boravite u prirodi, posvetite se učenju nasamo. Potrebno je naći nešto drugo čime ćete se baviti, a ne samo svakodnevnim zadacima. Ovaj period, iako pruža mogućnost za opuštanje, ukazuje i na još jedan trend. Razmišljate o nedavnoj prošlosti, o protekloj godini dana ili o neriješenim pitanjima; uvodite ljude iz prošlosti natrag u svoj život (barem u mislima), možda čak i opsesivno. Mladi Mjesec u Biku (17.) upozorava na potrebu druženja s okolinom, što bi vas moglo dovesti do neke korisne osobe, grupe, udruge ili tvrtke. Povoljna prilika se može iznenada ukazati kroz društvena događanja, vjerojatno oko 25. Uzbuđenje izazvano tim zbivanjima vas može potaknuti na neubičajen način ponašanja. Uplaši li vas to, nastojte se fizički i psihički odmaknuti od svakodnevne okoline. Odmorite se i nahranite svoju dušu, umjesto da stalno trčite za obavezama.

LJUBAV: Ne izbjegavajte prilike za odlaske na zabave s partnerom, naročito 6., u vrijeme kad slavljeničko Sunce u društvenoj zoni šalje harmonične zrake prema Plutonu u polju veza i odnosa. To je odlična prilika za duboko zbližavanje s dragom osobom. Zadržite ovo raspoloženje cijeli svibanj, jer biste u suprotnom mogli opet pasti u svoje pasivno stanje, nakon što ovisna Venera bude pritisnuta Plutonom (21.) i time partnera odgurnete od sebe.

NOVAC I POSAO: Sunce i Mars su u polju prijateljstva, a vi uživate u druženjima. Ipak, stanje na računu nije spremno podnijeti sve te vesele troškove, naročito kad Puni Mjesec i Sunce dođu u izazovan odnos s Jupiterom u polju zarade 3. i 4. Iskoristite utjecaj Mjeseca za smanjivanje izdataka; dolazak Marsa u polje privatnosti (11.) označava razdoblje povlačenja i izoliranosti, što pomaže u štednji.

ZDRAVLJE: Sve ste opterećeniji zbog unutarnje napetosti i nemira, a stanje bi se moglo pogoršati. Nestabilni Merkur, pritisnuti Mars, zajedno sa Suncem u psihološkoj zoni, pod utjecajem su teškog Saturna koji guta vašu energiju 3., 15. i 22. Muče vas razni problemi i tako oduzimaju vitalnost. Nastojte naći vremena za smirivanje i odmor kako bite povratitli ravnotežu, najbolje nakon 18. i početka Merkurovog retrogradnog hoda.

LAV 23.7. – 22.8.

Osjećat ćete više optimizma nego prošli mjesec, sad kad je Sunce na vrhu vaše karte u znaku Bika, sve do 21. Mladi Mjesec (17.) u istom znaku povezuje društvene aktivnosti s profesionalnim napretkom. U nadolazećim tjednima, neki kontakt koji se čuvali i održavali, mogao bi pružiti podršku, preporuku ili na neki način unaprijediti vaš status. Bit ćete fokusirani na karijeru, nositi više odgovornosti ili vam se bude ambicije; zato želite blistati u onome što radite, naročito ako važne osobe obraćaju pažnju.

Pun Mjesec u Škorpionu (3.) bode vas s druge strane Zodijaka, iz polja doma i upućuje da rješavate neko obiteljsko pitanje ili temu vlasništva. Možda se partner osjeća zapostavljenim i želi više pažnje ili vašeg vremena. Obzirom da je Pun Mjesec u nezgodnom aspektu s Jupiterom u vašem znaku, povezuje vaš ego s ovim aktivnostima; osjećate kako biste radije istraživali što svijet ima za ponuditi umjesto da sjedite u domu. Ovo je vrijeme kad trebate sagledati svoj sustav vrijednosti i postavite ga kao temelj promišljenog djelovanja. Najbolja ovomjesečna prilika za sređivanje života je suočenje i rješavanje kućnog ili obiteljskog pitanja kroz toliko potrebnu pažnju, osjetljivost i ljubav. No ovaj period od 3. do 5. je vrlo naporan pa biste lako mogli pretjerati ili precijeniti svoje (ili tuđe) sposobnosti. Napet odnos Sunca i Jupitera potiče ovo pretjerivanje, a moguće je da zapravo ukazuje na neki put, plan učenja ili intelektualne, filozofske ili duhovne napore za širenjem vaših planova. Zato su moguća ograničenja ili prepreke u ovim naporima. Bolji trenuci za poduzimanje promjena u poslu, analize ili druge aktivnosti koje vam pomažu u rješavanju osobnih problema su 5. i 6., u vrijeme regenerativnog odnosa Sunca i Plutona.

Marsov ulazak u Blizance (11.), gdje su pridružuje Merkuru, označava povećanu aktivnost prepunu poziva na društvena zbivanja, s prijateljima ili ona poslovna. Neki humanitarni interes je možda u središtu ovih zbivanja, ali je sada dobar period i za suradnju iz profesionalnih razloga. Nakon 18. Merkur počinje s retrogradnim hodom te donosi usporavanje, konfuziju ili ponovno rješavanje poslova s drugima. Obaveze ostaju neizvršene, a nesporazumi se povećavaju. Sunce ulazi u Blizance (21.) i naglašava teme suradnje ili želje za pomaganjem drugima. Ipak, Saturn dodatno guši vašeg vladara oko 22. i 23. Mogli biste imati neki osjećaj krivice ili ste preopterećeni; zanemarili ste neki važan zadatak ili morate birati između društvene slobode i prijatelja s jedne strane te obaveza prema obitelji i djeci s druge. Prema kraju mjeseca, neki novčani, povjerljivi ili intimni razgovori mogu ugroziti objektivnost i razum i tako dati prednost tetralnosti i nedovoljnom poznavanju činjenica. Odgodite važne odluke za sljedeći mjesec, ako ikako možete.

LJUBAV: Partner je neraspoložen za zabave, a pritom nije sretan ni da idete bez njega u izlaske. Kod vas je obrnuto: brbljavi Merkur, druželjubivi Mars i energično Sunce u polju druženja, čine vas dušom svakog okupljanja. No kad ovi planeti potpadnu pod utjecaj narogušenog Saturna iz kuće ljubavi 3., 25. i 22., voljena osoba nije sretna vašom popularnošću. Ne morate se vi zatvarati u kuću zbog toga; ostavite ga da se duri, a vi uživajte u izlascima.

NOVAC I POSAO: Koliko god vas članovi obitelji znaju sputavati i ubijati vam raspoloženje, ipak vam financijski pomažu. Promjenljivi Puni Mjesec u kući obitelji i doma, u napetom odnosu s veselim Jupiterom u zoni identiteta (3.), ukazuje na njihov negativni utjecaj. Dobra vijest je odnos Mjeseca i Neptuna u zoni zajedničkih financija; obitelj održava vaš novčanik na životu. Prijatelji su zabavni, ali su samo usmjereni na izlaske, naročito kad Merkur, Mars i Sunce u polju društvenih zbivanja udaraju na Neptun (9., 25., 31.).

ZDRAVLJE: Na vaše zdravlje povoljno utiče uspjeh koji ostvarujete na drugim područjima, na što ukazuje položaj Sunca u polju javnih priznanja i njegov odnos s Plutonom u sektoru zdravlja. Veliki trud ipak rezultira umorom, nakon ulaska Venere u zonu psihološke obnove (7.). Mogli biste podleći stresu 21. i 25.; održavajte zdravu ravnotežu između svojih potreba i radnih obaveza. Nađite svaki dan vremena samo za sebe.

  DJEVICA 23.8. – 23.9.

Započinjete mjesec s Venerom u šarmantnom i inteligentnom znaku Blizanaca, što donosi period pun događaja i druženja. Krećite se, stvarajte prijateljske kontakte i korisne poslovne saveze. Budite spremni iskoristiti svaku povoljnu priliku. Ovaj utjecaj dva promjenljiva znaka vas lako može omesti. Neptun je u Ribama, stoga vas privlače kreativni ljudi, umjetnički tipovi, oni koji se bave fotografijom ili filmom, glazbenici ili skladatelji, pisci ili pjesnici te osobe iz zdravstvene djelatnosti. Nastojte se kloniti onih koji piju ili koriste opojna sredstva. Neptun možete iskoristiti i za stvaranje slike o sebi, ali ostanite pribrani jer je tanka linija između fantazije i stvarnosti, naročito jer Neptun nije sklon Merkuru, Marsu i Suncu (9., 25., 31.).

Pun Mjesec u Škorpionu (3.), u kombinaciji s emocionalnim skladom Venere u Raku (vašem polju prijateljstva), naglašava društvene teme. Raspoloženi ste za komunikaciju s osobama koje su vam ugodne ili koje dugo poznajete. Također, neophodno je baviti se napornom papirologijom i drugim stvarima u kojima može doći do grešaka ili nesporazuma; nezgodno sročen e-mail je samo jedan primjer. No vaš vladar Merkur se nalazi u zračnom znaku Blizanaca, u polju karijere, što vam daje snagu i kvalitetu jednog od znakova kojim vlada. Ovdje će boraviti do početka srpnja, a razlog je retrogradni hod koji počinje 18. Poslovni plan, strategija ili bilo kakva komunikacija povezana s onim što radite, nakon Merkurove retrogradacije zahtijeva oprez i vaše karakteristično oštro oko. Ponovo pregledavajte, dvaput provjerite i zaronite u dubinu kad su u pitanju činjenice i tvrdnje. Ispravite greške jer mogu biti vrlo frustrirajuće.

Od 11. nadalje, “nabrijani” Mars se nalazi u Blizancima te donosi svoj natjecateljski način u radne i poslovne teme. Od 14. do 16., okolnosti mogu biti problematične. Rješavanje hitnih pitanja i nagon za poduzimanjem akcije su blokirani nekim kućnim ili obiteljskim problemom. Saturn, koji također stvara probleme, može predstavljati šefa ili drugu osobu od autoriteta – nekoga tko potkopava vaš stil. Aspekti u Blizancima djeluju kroz niz datuma čitav mjesec, ali naročito 3., 15., i 22., kad Saturn u Strijelcu formira opoziciju prema Merkuru, Marsu i Suncu. Želite uspostaviti red u utjecajima na svoju karijeru i društveni status, no nemojte se opterećivati onim što okolina misli o vama i vašem položaju u svijetu. Ovaj aspekt može djelovati frustrirajuće ako vas teškoće tjeraju na sumnju u sebe ili brigu; nadređeni opet mogu predstavljati problem ili previše žurite. Članovi obitelji će staviti neke zahtjeve pred vas.

Posljednji dani mjeseca zahtijevaju pažljiv pristup i taktičnost. Napeti ste i agresivni baš kad treba mirnoće i ljubaznosti. Iskoristite Merkurov retrogradni hod za promišljanje o svojim stavovima; razmislite što treba pojasniti ili promijeniti u osobnom ili profesionalnom smjeru.

LJUBAV: Partner se osjeća zapostavljenim zbog vašeg stalnog boravka u uredu. Neumorni ste u poslu, na što ukazuje položaj Merkura, Sunca i Marsa, ali druga osoba čezne za vašim prisustvom. Svojim potrebama bi vas mogla odvući od ispunjenja ambicija u poslu, jer ćete teško ignorirati zahtjeve za pažnjom, naročito oko 9., 25. i 31. Bolje se organizirajte i nađite vremena za romantičnu večer. Pokažite voljenoj osobi koliko vam znači oko 16., kad se zaljubljena Venera nađe u dobrom odnosu s Neptunom.

NOVAC I POSAO: Izlasci i uživanje u zabavama su vrlo skup sport ovih dana. Venera u polju društvenih zbivanja vas možda i čini zvijezdom plesnog podija, ali takav način života iscrpljuje vaš bankovni račun, što je primjetno u vrijeme nestabilnog odnosa luksuzne Venere i nemirnog Urana u sektoru kredita i dijeljenih financija (25.). Postoje i prihvatljiviji načini za razonodu. Shvatite li da vam Luka Rajić nije otac, nećete se dovesti u neugodnu novčanu situaciju.

ZDRAVLJE: Osjećate kako vam nedostaje vitalnosti i energije, iako Sunce obasjava vaše polje svjesnosti i putovanja sve do 21. Zaokupljeni ste sami sobom, naročito oko 4., zbog Jupiterova boravka u kući unutarnje psihologije i napetog odnosa sa Suncem. U zatvorenom ste krugu svojih negativističkih misli, a svijet oko vas izgleda daleko bolje. Poduzmite malo rizika 6., kad Sunce stoji u stabilnom odnosu s Plutonom; obnovit ćete stanje svog duha i stvoriti pozitivno ozračje.

VAGA 24.9. – 23.10

Mjesec biste mogli započeti sa samoispitivanjem, dok je Sunce u Biku u 8. kući misterija; ili razmišljate o zajedničkim vrijednostima, uključujući i ono što dobijate iz sadašnje veze. No razmišljate i o novcu, svojoj budućnosti i mogućoj promjeni u nekoj kućnoj ili intimnoj situaciji.  Moguće je i da će seksualna strana u vezi postati tema razgovora ili istraživanja jer je prisutan neki problem ili tražite bolje obostrano razumijevanje i poštivanje. Pun Mjesec u Škorpionu (3.) ukazuje na ova pitanja – novca, seksa, položaj moći, obostranih emocija, kao što vas upućuje i na transformaciju svojih osobnih prihoda. Možete se zapitati što dobijate iz odnosa svih vrsta, ali i od svog zaposlenja; pitate se dobijate li razmjeran udio u kontroli imovine ili zajedničkog projekta. Postoje li još neki detalji koje treba dogovoriti u važnom partnerstvu, ova Pun Mjesec će vas uputiti na rad na njima. Uključen je i Jupiter, što znači da je moguć pretjeran trošak ili pogrešna kalkulacija.

Vaš vladar Venera ulazi u znak Raka i zonu poslova i karijere (7.), što podiže kontakte s okolinom na poslu. Sklapajte korisne i važne saveze. Problemi se mogu ublažiti ako ste šarmantni i opušteni (što vama nije teško) 16. i 17.; ovo je pogodno vrijeme za kreativnost i ljubav jer Venera dobro stoji prema Neptunu. Jedan maštovit pristup može donijeti napredak u radnoj okolini ili nekoj situaciji (projektu) vezanoj uz zdravlje – ili pomoć koju pružite suradniku stvara veliki osjećaj zadovoljstva.

Manje ste spretni kad je u pitanju novac, a razlog su nepraktične ideje od 14. do 16. Frustrirani ste što morate izvršavati obaveze baš kad ste raspoloženi učiniti nešto uzbudljivo kako biste razbili dosadnu rutinu, u vrijeme opozicije Saturna prema Marsu i Suncu 21.-22. i istog aspekta Plutona prema Veneri. Netko vam ne pruža očekivanu podršku. Želja da napravite sve na svoj način izaziva ljubomoru i sklonost manipulacijama onih oko vas.

Vaše nemirna strana, ona koja neprestano traži stimulaciju, pojačava se nakon ulaska Sunca u Blizance (21.), gdje ostaje mjesec dana. Sada biste mogli razmisliti o nekom putovanju. Ipak, obzirom da je Merkur retrogradan od 18., dvaput provjerite sve detalje! Putovanje bi moglo proširiti vaš pogled na svijet, naravno, uz svu zabavu koja ide uz to. Niste li u mogućnosti negdje otići, razbijte rutinu nekim uzbudljivim aktivnostima. Čak i prepuštanje maštanju može biti interesantno. Mogli biste osjetiti poticaj za istraživanje dubljeg načina gledanja na život, ali od 24. do 27. prevladat će nestalnost, ne budete li u stanju zadržati objektivnost i realizam u načinu razmišljanja. Konstruktivniji način za izbacivanje svog nemira bi bio puno bolji.

LJUBAV: U nekoliko zadnjih godina ste se uspinjali na ljubavne vrhove, ali i doživljavali lomove srca. Iako ovaj mjesec odiše relativnim mirom i stabilnošću, odnos Venere u polju karijere s nestabilnim Uranom u kući partnerstva (25.) može unijeti nemir. Mogli biste izabrati ugodnu atmosferu radnog okružja kao utočište od nepredvidljivih promjena ponašanja partnera.

NOVAC I POSAO: Pretjerani izlasci i druženje mogu utjecati na stanje vašeg računa ovaj mjesec. Novčanik može doživjeti udar 3. i 4., kad se Puni Mjesec u polju zarade te Sunce u sektoru dijeljenih resursa sukobe s Jupiterom u polju druženja. Ipak, vaš nemarni pristup trošenju novca i potreba za većim društvenim ugledom se smanjuju nakon što ambiciozni Mars i Sunce izađu iz polja dugova 11. i 21.

ZDRAVLJE: Čini vam se da besciljno lutate tražeći smisao života. Iako u tome dijelom i uspijevate, rezultat je smanjivanje tjelesne energije, upravo kad Merkur, hrabri Mars i esencijalno Sunce u polju svijesti udare na smušeni Neptun u polju zdravlja 9., 25. i 31. Obratite više pozornosti na svijet oko sebe i samo promatrajte; nastojte se više odmarati.

ŠKORPION 24.10. – 22.11.

Pun Mjesec u vašem znaku (3.) pokazuje koliko ste dobro iskoristili priliku pogodnih radnih i zdravstvenih trendova. Navikli ste imati kontrolu u svojim rukama – svog ponašanja i emocija i događaja oko vas. Najvjerojatnije ste se kretali ovom stazom uspjeha s jasnom namjerom i intuicijom. No imali ste i nešto sreće, što će se sve otkriti ovaj mjesec, pogodnim i za ugađanje samom sebi, opuštanje, transformaciju slike kojom se prikazujete i unutarnjih emocionalnih potencijala. Ako se zbog svojih društvenih i diplomatskih napora pitate gdje se tu uklapaju vaši interesi, Pun Mjesec vam pokazuje kako kotirate u partnerstvu. Ukazat će na vaše jake strane, kao i na greške, te vas obdariti oštrom inteligencijom i intuicijom. Vaša strast i upornost u traženju uspjeha se pojačava, ali pokušajte obuzdati osjećaje kao što su jal ili ljubomora. Bit ćete sposobni i uvjerljivi u izražavanju, ali ne dopustite da vas ponesu emocije. Na temelju onog što ste naučili o sebi sada je važno dobro procjenjivati. Promjenljiva raspoloženja mogu utjecati na vaš posao. Ako ste preuzeli obaveze, izvršavajte ih.

Od 11. nadalje, vaš suvladar Mars se nalazi u Blizancima, astrološkoj kući seksa, smrti, transformacije i dijeljenih emocionalnih i financijskih resursa. Ovo može biti veoma uzbudljivo vrijeme s puno seksualnih vibracija. Emocionalno ste zahtjevni ili se vaš partner tako osjeća. Financijski, također želite vodeću ulogu (ili barem razgovor o tome), naročito tražite li kredit, pozajmicu ili neku drugu novčanu prednost. Osim toga, koristit će vam i istraživanje metafizičkih ili psiholoških tema.

Dani od 14. do 16. mogu donijeti napetosti s roditeljem, osobom od autoriteta, poslovnim ili privatnim partnerom ili odgodu u financijskim pitanjima, a sve zbog utjecaja Saturna. Odnosi s drugima su problematični. Teško će vam biti procijeniti stvarnu vrijednost, što otežava pregovore. Merkur kreće u retrogradni hod (18.) u Blizancima; odustanite od preuzimanja novčane obaveze ili očekujte zastoj ili pogreške. Dvaput provjerite financijske dokumente, možda uz pomoć partnera; u tome vas podržava Mladi Mjesec u Biku (17.). Nakon što Sunce uđe u Blizance i vašu 8. kuću (21.), konsolidirat će i intenzivirati spomenute interese i osjećaje. Tih dana (21. i 22.) očekujte i konflikt, dođe li do razlike u stajalištima. Ako ikako možete, izbjegavajte sukobe i okrenite se konstruktivnom dijalogu; u suprotnom, obzirom na nezgodan odnos vašeg vladara Plutona s Venerom, manipulatori i nasilne osobe dolaze na svoje.

Također, Saturn stoji nasuprot Suncu, naglašavajući razlike, zakašnjenja i ograničenja. Netko bi mogao imati prigovor u odnosu na financijski ili poslovni razvoj ili prouzročiti zastoj. Osigurajte se unaprijed. Suzdržite se od emocionalnih reakcija. Izbjegnite jedno kritično radno ili statusno pitanje. Umjesto da gurate stvari do krajnjih granica, vi se borite za moć ili naglašavate svoj ego; nađite mirno mjesto za sebe i pustite druge da učine isto. Dani oko 26. i 27. su vrlo zahtjevni i naporni pa će sigurno kućno ognjište biti bolje mjesto za boravak od žarišta trvenja.

LJUBAV: Obzirom da 3. pada u nedjelju, na taj dan odmora se možete privremeno isključiti od zahtjeva radnog mjesta i maziti sa svojim partnerom. Profesionalne obaveze vam oduzimaju većinu vremena u zadnje vrijeme; dobar dan za spajanje s voljenom osobom je 6., kad Sunce iz polja partnerstva šalje odličan utjecaj prema čvrstom Plutonu u kući komunikacija.

NOVAC I POSAO: Nježni trenuci koje ste, nadamo se, proveli s partnerom, mogli bi poslužiti kao utjeha zbog loših financijskih vijesti. Škrti Saturn u polju zarade ne dopušta bolji priljev novca i time izaziva probleme u podjeli zajedničkih resursa jer je istovremeno pod utjecajem zbunjenog Merkura, zahtjevnog Marsa i egocentričnog Sunca 3., 15. i 22. Iako od partnera dobijate nježnost, on bi mogao iscrpiti vaš račun kad se spomenuti planeti nađu u lošem odnosu sa zavodljivim Neptunom u kući romanse 25., 29. i 31.

ZDRAVLJE: Ljepota svijeta oko vas i divne prilike koje se nude vas mogu blokirati u potpunom uživanju postojanja, nakon što pjesnička Venera u polju prosvjetljenja i putovanja udari na napeti Uran u zoni zdravlja 25. Trebate shvatiti da ta bojazan postoji samo u vašem umu i ne dopušta vam potpun pristup beskrajnim mogućnostima oko vas. Uživajte, umjesto da neprestano brinete.

STRIJELAC 23.11. – 21.12.

Vi ste najčešće optimistični i odvažni, ponekad gorljivo tražite istinu, borac ste za pravdu i napredni u razmišljanjima. Ovaj mjesec, neki projekt vezan za Jupiterovske ideje koje uključuju putovanje, učenje ili preseljenje se odugovlači ili ćete ga možda pauzirati jer trebate vremena za razmišljanje u periodu psihološko intenzivnog Punog Mjeseca u Škorpionu (3.). Dodajmo da je vaš vladar Jupiter taj dan loše položen prema Mjesecu. Mogli biste se udubiti u svoje misli, umjesto posvećivanja efikasnom radu ili obraćanja pažnje na vanjski svijet, dnevne obaveze i planove. Preuredite svoj unutarnji život kako biste našli zdravu ravnotežu između uma, duha i tijela. Oko 5. ili 6. ćete se izvući iz ove čahure kako biste se napokon uhvatili u koštac s jednim radnim ili zdravstvenim problemom. Sunce se nalazi u odličnom odnosu s Plutonom, a nešto će se otkriti, riješiti ili obnoviti, a s tim djelovanjem možete započeti u vrijeme Mladog Mjeseca u Biku (17.).

Marsov ulazak u Blizance i vašu zonu veza i odnosa (11.), može izvući razlike na površinu u ključnim vezama, ukoliko problemu ne posvetite dovoljno pažnje. Svačiji osjećaji i aktivnosti moraju biti uzeti u obzir; drugim osobama treba dati prostora za izražavanje. Obostrana podrška i poticaj djeluje konstruktivno i inspirativno za pravilno usmjeravanje energije. Od 14. do 16., bit ćete pritisnuti obavezama. Moguće je da će izostati podrška partnera, u vrijeme frustrirajuće opozicije Marsa i Saturna. Fokusirajte se na bitno – na detalje. Budite praktični. Čak i ako je prisutna ljutnja, obje strane kod kojih je prisutno neslaganje trebaju poštovanje i podršku.
Merkur započinje svoj trotjedni retrogradni hod (18.), zbog čega je otežana procjena u komunikaciji s onima koji su vam najbliži. Dolazi do konfuzije, a informacije su netočne ili nedostaju. Partneri su kritični ili previše šutljivi. Ne potpisujte nikakve važne dokumente. Analizirajte saveze i partnerstva u svrhu otkrivanja njihove stvarne vrijednosti. Tražite područja od zajedničkog interesa. Prije nego što se obvežete, budite sigurni da imate dovoljno zajedničkog za opstanak dugoročnog pothvata.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) je još jedan znak kako će svibanj biti ispunjen procjenjivanjem karaktera i kvalitete odnosa s drugima. Izranjat će pitanja i teme koje će podržavati ili podrivati ove saveze. Dani oko 22. i 23. će naglašavati razlike, na ne baš ugodan način, ali će biti važna lekcija u razumijevanju tko ste zaista ili kako ste zanemarivali druge u tim odnosima, kao i onoga što trebate zadržati. Konflikti, čak i kaotične situacije, mogle bi se pojaviti i od 24. do 27., u vrijeme teškog odnosa Neptuna s Marsom te spoja Merkura i Marsa. Netko ne prepoznaje u čemu je stvar ili mu nedostaje pravi smjer dok grabi naprijed iako meta nije sasvim jasna, a sve zbog faktora koji skreću pažnju, obmana ili krivog razumijevanja. Teatralni izražaji ega ili nepažljivost prema sigurnosnim ograničenjima povećavaju probleme do maksimuma. Zastanite i premotajte traku unatrag; problem vjerojatno ima korijene u domu ili nekom obiteljskom pitanju – nekom koje je gurnuto u stranu i ignorirano. Neptun često čini stvari maglovitim ili nedovoljno osvijetljenim, stoga je najbolje baviti se onim opipljivim i praktičnim.

LJUBAV: Ponekad je zabavno igrati se i flertati, samo kad se ne bi pojavile i emocije. Otvoreni Uran se nalazi u vašem polju romanse, a vi uživate u zavodničkim aktivnostima; no kad se nađe u energičnom odnosu sa sentimentalnom Venerom u kući fizičke bliskosti (25.), morate priznati da vam je za jednom osobom posebno zakucalo srce. S Merkurom, strastvenim Marsom i treperavim Suncem u zoni odnosa i veza, koji napadaju usamljeni Saturn u polju identiteta 3., 15. i 22., u dvojbi ste između ulaska u vezu i nastavka soliranja.

NOVAC I POSAO: Venera boravi u polju dijeljenih financija i kredita (od 7.), a vama je na pameti samo kupovina skupih stvari. U kući zarade već dugo stoji Pluton i sprečava vas u troškovima koje si ne možete dopustiti; imajte na umu svoju situaciju, pogotovo oko 21. Želite li tražiti povećanje plaće, predstaviti novi projekt ili očekujete bonus, povoljan dan je 6.; tada je Sunce u polju rada u dobrom odnosu s Plutonom.

ZDRAVLJE: Energiju dobijate od snažnog Marsa i vrckavog Mladog Mjeseca u polju zdravlja; daju vam želju za dovođenjem svog tijela u formu, bez obzira što se osjećate veoma umorno. Iscrpljujući Saturn u kući identiteta oduzima svu snagu iz vas već neko vrijeme, ali ne kaže se uzalud – u zdravom tijelu, zdrav duh. Započnite s vježbanjem oko 18.; sjeme koje sada posadite će uhvatiti korijen za ostatak godine.

JARAC 22.12. – 20.1.

Intenzivni Puni Mjesec u Škorpionu (3.) određuje ton za sljedećih nekoliko tjedana i snažno vas usmjerava na neku grupnu aktivnost, čak i ako ste više uključeni u osobne interese i rad. Koncentrirani ste na dom i posao, ali će vas netko odvući kako biste dali svoj doprinos bliskom prijatelju ili nečem što je njemu važno; možda prijatelj treba uslugu, a vi mu želite pomoći. Ipak, sve bi ovo moglo stvoriti emocionalni sukob između društvenih obaveza i osobnih briga. Srećom, sa Suncem u Biku do 21. i Venerom u Raku (od 7.), ljubav, osjećaji, djeca i osobni užici donose veliko emocionalno i materijalno ispunjenje. Nastojat ćete poraditi na ključnim odnosima i shvatiti koliko vam je neka osoba ili odnos potreban. Iako čvrst odnos Sunca i Plutona (6.) donosi snagu i samopoboljšanje, u vezi bi se mogli pojaviti problemi 21. i 25., kad se Venera nađe u napetom odnosu s Plutonom i Uranom, što donosi nestabilnost.

Uporedo, naglasak je stavljen na rad, zdravlje i kućne ljubimce zbog Merkura, Marsa, Venere i Sunca u Blizancima. Njihovi nezgodni odnosi s Neptunom (9., 25. i 31.) mogu donijeti konfuziju. Iako u drugima vidite ono najbolje, a na poslu ste smireni i sigurni, imat ćete teškoća objasniti što vam je na umu; moguće je i da nešto niste dobro shvatili, zbog čega loše prosuđujete. Daleko ozbiljnija je opozicija Marsa i Saturna (15.). Ako ste zanemarivali rad ili neko zdravstveno pitanje, suočit ćete se sa zahtjevima ili posljedicama; moguće je i da je u pitanju odnos s problematičnim šefom ili osobom od autoriteta. Ne padajte u negativnost, fokusirajte se na ono bitno. Možda ste u zadnje vrijeme izgubili viši cilj iz vida zbog autoanalize koju ste si sami nametnuli. Veoma je važno zadržati dugoročnu radnu ili zdravstvenu rutinu. Ne vježbate li, možda bi bila dobra ideja učlaniti se u teretanu ili više pažnje posvetiti prehrani, izbaciti suvišni šećer i brašno, ustanovite li kako čine preveliki dio u obrocima.

Retrogradni Merkur u ovoj kući (od 18.) je dodatni znak potrebe za posvećivanje vremena najsitnijim detaljima kojima ovo polje vlada: radne teme, papirologija, dnevne rutine, zdravstveni režim. Riješite se svega što koči napredak. Dvaput provjerite sve informacije na poslu, naročito one koje se odnose na zaštitu na radu; dobro pročitajte upute na receptima za lijekove te budite sigurni da ste zapisali točno vrijeme sastanaka. Dovedete li u red svoj svakodnevni život, bolje ćete funkcionirati za vrijeme retrogradnog Merkura.

Nakon što Sunce uđe u Blizance 21., povezuje sve spomenute teme. Ovaj mjesec morate radite na svom poboljšanju; sredite se i osjećat ćete se izvrsno. Razlog nedavnog zdravstvenog ili radnog problema možete saznati 22. ili 23., što najvjerojatnije neće biti ugodno iskustvo. Svejedno, svijest o njemu je već pola izliječenja.

LJUBAV: Okupani ste ljubavlju, zahvaljujući Marsovoj strasti i snazi Sunca u kući ljubavi i romanse te zaljubljenom Venerom u kući odnosa i veza. Sunčev odnos s Plutonom (6.) u polju identiteta nosi vas u regenerirajuće okružje u društvu partnera. Mladi Mjesec vas poziva na skidanje oklopa, a vi ste u stanju pokazati voljenoj osobi svoju romantičnu stranu.

NOVAC I POSAO: U svom zanosu biste mogli zaboraviti na financijsku situaciju; Pun Mjesec u kući društvenih aktivnosti udara na preoptimistični Jupiter u polju dijeljenih financija (3.). Nemojte ulaziti u dug kako biste zadovoljili partnera. Mjesec je istovremeno u dobrom odnosu s poetičnim Neptunom u polju komunikacija; ugodno druženje i romantično šaputanje može jednako djelovati na srce druge osobe kao i skupi poklon.

ZDRAVLJE: Zbog retrogradnog Saturna u sektoru izolacije i planeta koji mu stoje u opoziciji u zoni fizičkog zdravlja 3., 15. i 22., osjećate se pomalo odvojeni od ostatka svijeta te pretjerano osjetljivi. Usredotočite se na stanje svog tijela i time otjerajte tmurne misli nakon 18. Prestanite se duriti ili ćete okolinu povući za sobom u vrijeme pritiska Merkura, Marsa i Sunca na samoživi Neptun u polju komunikacija 9., 25. i 31.

VODENJAK 21.1. – 19.2.

Kućne teme se nastavljaju sa Suncem u Biku do 21., nakon čega ulazi u vaše polje ljubavi, rekreacije, kreativnosti i hobija, ali osobni užici postaju prioritet. Planirajte provesti vrijeme s djecom. Bit će zahtjevni, živahni i trebat će im mnogo kreativnih i konstruktivnih načina za izražavanje; neki zabavan put ili izlet bi ih mogao naučiti nečem novom.

Pun Mjesec u Škorpionu (3.) otvara poslovnu temu za sljedećih nekoliko tjedana, a razvoj događaja vas stavlja u središte zbivanja. Doći će do izražaja transformacija javnih obaveza, a vaši osjećaji u vezi toga bi se mogli promijeniti. Možda je riječ o napredovanju ili novoj odgovornosti; osjećate da vas nešto vuče u drugom pravcu ili vam neko obiteljsko ili imovinsko pitanje oduzima puno vremena. Jupiter je loše postavljen prema ovom Mjesecu, stoga pripazite da zbog nepažnje i nebrige za detalje ne izgubite povoljnu priliku. Okolina dobro reagira na vaš entuzijazam, ali im dopustite iznošenje vlastitih mišljenja. U vrijeme dobrog odnosa Sunca i Plutona (6.), čvrsti stavovi i samokontrola vam daju dodatnu količinu osobne ili profesionalne sposobnosti ili se situacija u domu povoljno razvija.

Mogući konflikt se može pojaviti oko 15., kad se vaš suvladar Saturn nađe u opoziciji s Marsom. Nastojite usmjeriti pažnju na ono što ste i što radite, pokušavajte se fokusirati na kreativni projekt od 11., kad je Mars ušao u Blizance; sada se suočavate s frustrirajućim uplivom osobe, grupe ili autoriteta koji vas ne podržava. Ovo vas može zakočiti već na samom početku. Do sličnog konflikta može doći i 22., kad se Saturn sukobi sa Suncem. To je još jedna lekcija glavnog karmičkog planeta: ne ovisi sve o vašoj volji i onome što želite već je važna i šira odgovornost i djelovanje unutar društvene strukture. Ako je samo riječ o onome što vi želite, dovoljno će biti obraćanje pažnje na ove lekcije. “Sve po mom” je tema napetog odnosa Venere s Plutonom 21. i 25. U pitanju je borba oko pozicije moći na poslu. Netko (možda i vi) se ponaša prilično bahato. Buđenje svjesnosti je odličan način u razumijevanju načina na koji se moć i volja koriste u vašem svakodnevnom životu te kako ih kontrolirati i time izbjeći nepovoljne uvjete.

Užici i reagiranje na dobre poticaje su jako naglašeni, s toliko dešavanja u Blizancima, ali Merkur započinje svoj retrogradni hod 18; Mladi Mjesec u Biku dan ranije podiže važnost pitanja doma. Time postajete povučeniji i više se okrećete kreativnom samoispitivanju. Otpustite kontrolu i dopustite inspiraciji da teče u nepredvidljivim smjerovima. Zbog loših odnosa Neptuna s Marsom i Merkurom u posljednjim danima mjeseca, ipak trebate obratiti pažnju na svoje ponašanje jer su i misli i akcije podložne manje smislenim utjecajima. Najbolji način     za prolazak kroz zadnji tjedan svibnja je odmak od vreve i sukoba; opustite se uz posvećivanje osobnim užicima (putovanje?), čak i ako samo maštate udobno zavaljeni u naslonjač.

LJUBAV: Nitko iz vaše okoline ne prihvaća osobu koju ste izabrali: prijatelji, obitelj, čak i suradnici na poslu spuštaju obrve na njegov spomen. Hladni Saturn u polju društvenih zbivanja stvara napet odnos sa vrelim Marsom, nonšalantnim Suncem i Merkurom u kući romanse; istovremeno Pun Mjesec udara na Jupiter u polju istinske ljubavi. Na zamarajte se tuđim mišljenjima, jer vašem partneru nitko nije ravan; fokusirajte se na veličanstvene zajedničke trenutke.

NOVAC I POSAO: Gledanje svog partnera ne podrazumijeva zaboravljanje na financijsku situaciju. Ne pretjerujte u troškovima kad je u pitanju ljubav, jer spetljani Merkur, neobuzdani Mars i preoptimistično Sunce iz polja ljubavi udaraju na zaslijepljeni Neptun u zoni prihoda 9., 25. i 31. Smirite svoje potrošačke nagone. Svaka stvar kojom želite razveseliti svoju voljenu osobu približava stanje vašeg računa nuli.

ZDRAVLJE: U vašoj psihološkoj zoni boravi zapovjedni Pluton i pritom vas nastoji održati na pravom putu, no osjećate potrebu dati svom tijelu malo odmora i prilike za izležavanjem nakon ulaska Venere u vaše polje fizičkog zdravlja (7.). Usporite malo i načinite pauzu 21. i 25., dok se Venera bori s Plutonom i Uranom. Malo lijenosti može otpustiti stres koji vas pritišće. Razmazite svoje tijelo, bit će vam zahvalno na tome.

RIBE 20.2. – 20.3.

Vaši emocionalni nagoni osjećaju intenzitet Punog Mjeseca u Škorpionu (3.). U pitanju može biti putovanje, obrazovanje, pravno pitanje, pustolovina, duhovne teme ili buđenje svijesti, koje oblikuju vašu budućnost. Nešto bi napokon moglo biti privedeno kraju ili riješeno. Vaš prirodni nemir je pojačan i nagoni vas na istraživanje svijeta, možda kao oblik bijega od dosade ili rutine svakodnevice. U potrazi ste za oslobođenjem. U ovom periodu biste na radno mjesto mogli gledati kao na nešto što “morate” obavljati, ali je baš bitno da rad bude mjerilo ravnoteže, a vi ostanete prilagodljivi. Ne fokusirajte se samo na jedan način djelovanja. Također, ostanite realistični kad su u pitanju procjene prilika koje se ukazuju. Ne preuzimajte na sebe previše obaveza. Obaveze su uključene i u temama komunikacije, dok je Sunce u znaku Bika (do 21.). Trebate li iznijeti stav, uvjerenje ili morate obaviti neko detaljno istraživanje, učinite to oko 6.

Od 11. nadalje, nakon što Mars uđe u Blizance i pridruži se Merkuru, neko obiteljsko ili imovinsko pitanje vam oduzima vrijeme. Kućni projekt ili komunikacijska tema – diskusija ili aktivnost vezana za selidbu ili preuređenje – napreduje velikim koracima naprijed, dok snažni Mars pomaže u namjerama i djelovanju. Ipak, oko 15., Saturn stoji nasuprot Marsu, a napetosti rastu ukoliko se vaše želje razlikuju od onih koje imaju roditelji ili šef, naročito ako se zanemaruju praktična pitanja. Slična je situacija i oko 22., s velikom mogućnošću konflikta, budete li tjerali mak na konac. Nakon što Merkur započne s retrogradnim hodom (18.), moguće je da dođe do promjene stava ili predomišljanja oko obiteljskog ili kućnog plana. Nešto što ste prije odbili ponovo dolazi na dnevni red ili obrnuto: već dogovoreno se stavlja na stranu za ponovnu procjenu. Neka stara ideja ili osoba se može pojaviti kao rješenje. Provjerite sve dokumente dvaput, kao i dogovore ili nešto na što ste se obavezali. Načinite sigurnosne kopije podataka na računalu. Budite spremni na nesporazume, konfuziju ili izgubljene dokumente. Ipak, ovaj period introspekcije vam može pomoći u rješavanju problema ili nalaženju novog načina gledanja na stvari, dok procjenjujete svoje odluke.

Što se emocionalnog zadovoljavanja tiče, prisutnost Venere (od 7.) predstavlja divan period u kojem ćete iskoristiti prilike za uživanje u toplim, pouzdanim kontaktima s dragim osobama. Dijelit ćete zajedničko traženje užitaka s nekim koga volite. Od 24. do 27. bi ipak moglo doći do umora. Problemi u domu traže više nego što možete podnijeti, a da to ne utiče na vaše nerve. Nađite vremena za osamu i smirivanje, ali isto tako i trenutke u kojima ćete pokazati svoje talente kad ste s onima koje volite. Ovaj period zahtijeva procjenu onoga što radite (ili ne radite), kao i vaše pretjerane osjetljivosti. S Neptunom u napetom odnosu s Marsom, veličanstvena vizija koju snivate može postati preveliki zalogaj i poslati vas u krivom pravcu. Sada je lako biti zaveden. Ostanite objektivni i realistični koliko god možete, ali zadržite i intuiciju.

LJUBAV: Opčinjena Venera boravi u zoni ljubavi (od 7.), a vi čekate ostvarenje divnih romantičnih snova. Nakon što se planet ljubavi udruži sa sanjivim Neptunom u polju identiteta (16.), napokon dolazi do ispunjenja vaših želja. Iskoristite ovu večer za izlazak s posebnom osobom, a svoju bajku napišite zajedno. 

NOVAC I POSAO: Kao istinski predstavnik svog znaka, izrazito ste romantični. Uživate u detaljima koji uljepšavaju vaš dom. Obratite pažnju na etiketu s cijenom sljedeći put kad se upustite u kupovinu, naročito oko 25., dok se s Uranom u polju troškova sudara luksuzu sklona Venera. Svako pretjerivanje može ozbiljno unerediti vaš bankovni račun.

ZDRAVLJE: Ne budete li obraćali više pažnje na količinu hrane koju unosite u sebe, naročito kad negdje otputujete, moglo bi vam se desiti da vam cijela garderoba postane broj premala. Odlazak od kuće ne podrazumijeva neograničeno uživanje u lokalnim specijalitetima. Pun Mjesec (3.) i njegov odnos s nezaustavljivim Jupiterom u polju zdravlja ponovo šalje upozoravajuću poruku. Pažljivije brojite kalorije i smanjite unos hrane.

zena.hr

Komentari

komentara