Magazin

Iskoristila životnu priču Etiopljanke – Angelina Jolie je iskoristila moju tragediju da poboljša svoj imidž!

Napisao admin

Holivudska zvijezda Angelina Jolie našla se u centru skandala nakon što ju je jedna Etiopljanka optužila da je iskoristila njenu životnu priču bez njenog dopuštenja da snimi film.


Angelina Jolie (Foto: arhiva)

Aberash Bekele ljuta je na poznatu glumicu jer je, kako tvrdi, njenu životnu priču iskoristila bez njenog znanja i pristanka te bez ikakve finansijske naknade, piše “Mojportal“.

 

Tvrdi da je Jolie iskoristila priču o silovanju koje joj se dogodilo kako bi snimila film, koji će poboljšati njen imidž borca za ljudska prava.

 

Bekele je bila oteta i prisilno udana.

 

Nakon što je jednog od otmičara ubila, uspjela je pobjeći za što joj je kasnije suđeno. Iako je oslobođena krivnje, starješine zajednice u kojoj je živjela osudile su je na život u izgnanstvu daleko od doma i porodice.

 

Film je prikazan lani na Globalnom samitu za zaustavljanje seksualnog nasilja u sukobima, a Angelina je tada rekla da će ova priča napraviti promjenu u svijetu.

 

Bekele vjeruje da film, koji je osvojio brojne nagrade, može nju i njenu porodicu dovesti u opasnost od odmazde, iako u scenariju nije njeno pravo ime. Producenti filma isprva su odbijali priznati da je u filmu riječ o njoj.

 

”Aberash se osjeća kao da je još jednom oteta, jer nisu priznali da je priča njezina. Ona je nevidljiva, ali njena priča je uzeta. To je sramota” – rekao je njen advokat za Daily Mail.

 

Prošle godine dobila je sudsku zabranu prikazivanja filma u Etiopiji, a vansudskom nagodbom dobila je manju količinu novca, nedovoljnu da nju i porodicu izvuče iz siromaštva.

 

”Moj je život na finansijskom rubu, dok oni planiraju film prikazati na glamurozan način. To nije u redu” – rekla je.

 

Za sad se niko iz tima holivudske zvijezda nije oglasio povodom ovih optužbi.

cure.ba

Komentari

komentara