Magazin

Meteorološke procjene – Dolaze nezapamćene vrućine i najtoplije ljeto od kada postoje mjerenja!

Napisao admin

Prema ranim meteorološkim procjenama, ovo ljeto bi na Starom kontinentu moglo biti možda i najvruće otkad postoje mjerenja. U Velikoj Britaniji građani su već pozvani da se pripreme na talas nezapamćenih vrućina…


Ilustracija (Foto: arhiva)

– Tražite mjesto u hladovini, kupite kreme za zaštitu od sunca, jer našu zemlju očekuje možda najtoplije ljeto otkad postoje mjerenja – pišu tiražni britanski listovi na svojim naslovnim stranicama.

 

Stručnjaci koji savjetuju državnu vladu navodno su autori ovakvih prognoza, po kojima bi talas vrućina mogao trajati i puna tri mjeseca.

 

Kada je riječ o jugoistoku Europe, zasad većina meteo sajtova nije izdala tako dugoročne prognoze. Prema ranijim prognozama, još nije prošla opasnost od ponavljanja poplava kakve su se dogodile u petom mjesecu prošle godine, a do kojih bi mogla dovesti kombinacija veće količine oborina u kombinaciji sa topljenjem snijega na planinama,

 

Spomenuta britanska prognoza još nije i zvanično objavljena, ali neki britanski mediji tvrde da su iz svojih izvora uspjeli doznati njene najvažnije dijelove.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara