Magazin

Rijeka dobila crvenu boju – Građani šokirani prizorima koje su vidjeli: Pocrvenila rijeka u Srbiji, mještani prijavili pomor ribe!

Napisao admin

Rijeka Kubršnica u svom toku kroz Aranđelovac dobila je crvenu boju.


Crvena rijeka (Foto: ekskluziva)

Korisnici društvenih mreža iz ovog grada sinoć su uznemireni prizorima postavljali fotografije vode koja je poprimila skoro purpurnu boju. Kako je za Alo! izjavio, Dragan Jovanović, predsjednik Skupštine Topole, u čijoj opštini se nalaze sela Krćevac i Zagorica, kroz koje protiče Kubršnica, javljali su mu se mještani da prijave pomor ribe i poljoprivrednici kojima se stoka razboljela poslije napajanja sa rijeke. 

– Jutros sam podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, jer neko je opasno zagadio Kubršnicu, koja jednim dijelom protiče kroz sela u okolini Topole. Nadležne ekipe iz Aranđelovca su krenule na teren da vide o čemu se radi. Seljaci mi kažu da im liči na neku kiselinu, kaže Jovanović za Alo!

 

Ova rijeka izvire na Bukulji, protiče kroz Aranđelovac, glavna je pritoka Jasenice u opštini Topola, koja je prošle godine poplavila ovo područje i teče dalje ka Smederevskoj Palanci.

 

Podsjećanja radi u svijetu proteklih godina nekoliko rijeka je mistično promijenilo boju u crvenu koja podsjeća na krv, no izgleda da se u ovom mjestu u Srbiji neko htio našaliti pred pravoslavni praznik.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara