Magazin

Ponašanje – Nemoguće im je odoljeti: 7 ‘prekršaja’ koje radi svaka odrasla osoba

Napisao admin

Odrastanje sa sobom donosi mudrost, zrelost i samopouzdanje. No istina je da se nikada u potpunosti ne osjećamo odrasli, a ponekad se tako i ne ponašamo


Ilustracija (Foto: arhiva)

Donosimo vam pregled stvari koje kao odrasli ipak radimo, a ne bismo trebali.

 

1. Kupujemo zaboravljajući na klimavi budžet

U glavi nekoliko puta izvrtimo koliko rata je optimalno, nađemo bar pet razloga zašto nam određeni komad treba i iako podsvjesno znamo da činimo grešku ‘ispeglamo’ karticu za nešto bez čega bismo mogli.

 

2. Napravimo loše odluke kada je količina alkohola u pitanju

Premda prilikom izlaska i večere s prijateljima odlučimo izgledati fantastično i sofisticirano, jedno piće lako se pretvori u nekoliko njih, a slijedeće jutro se često ne sjećamo svih detalja prethodne noći, a i glavobolju više nije lako za podnijeti, piše “Zadovoljna“.

 

3. Obožavamo i divimo se nekim zvijezdama

Iracionalna ‘ljubav’ prema zvijezdama koje nismo upoznali i koje nikada nećemo sresti jednostavno je navika koje se teško odričemo.

 

4. Osjećamo leptiriće kada sretnemo staru srednjoškolsku ljubav

Kada vidimo staru simpatiju ili čujemo nešto o njoj neizbježan je onaj topli osjećaj koji nas prođe i nostalgično vrati u neka prošla vremena. Zaljubljenost čini se u ovom slučaju nema rok trajanja.

 

5. Odemo u restoran brze hrane iako nam je hladnjak pun namirnica

Imati hladnjak pun namirnica je super, no za razliku od brze hrane, kojom se ponekad počastimo, svježe namirnice zahtijevaju vrijeme i pripremu. Stoga palac gore za ovaj povremeni grijeh.

 

6. Odlučimo se za nezdravu večeru punu grickalica i to iza 18h

Sigurno smo svi naučili kako večernji obrok treba biti što laganiji, zdraviji jer se naš organizam tijekom noći teže ‘bori’ s teškom, slatkom i masnom hranom. No ipak grešnom zalogaju ponekad nitko ne može odoljeti. Pa čak i kada djeci trebamo poslužiti kao primjer.

 

7. Kupujemo u dućanima koje smo posjećivali kao tinejdžeri

Iako su modna pravila odavno postala vrlo fleksibilna, a tridesete su, složit će se mnoge žene nove dvadesete, nekih tinejdžerskih komada ipak bismo se trebali odreći. Prekratki topić i vruće traper hlačice trebali bi ostati samo nostalgični podsjetnik na tinejdžerske dane.

 

cure.ba

Komentari

komentara