Magazin

Iznenađenje za sve – Doktori i roditelji u šoku: Dječaku koji se tek rodio na glavi se pojavili mladeži u obliku broja 12 (FOTO)

Napisao H. H.

Medicinsko osoblje i roditelji su bili jako iznenađeni. Dječačić po imenu Hanru van Niekerk je rođen sa neobičnim “12” mladežom, koji se pojavio na sredini njegovog čela.

Njegova porodica nije odmah ni primijetila mladež. Zapravo, njegova baka Catherine Jooste (70) kaže da su tek kasnije primijetili brojeve na čelu.

– Moja najmlađa kćerka je prva primijetila, rekla je da su na njegovom čelu brojevi 1 i 2. Nismo zabrinuti zbog toga, njegov ljekar je rekao da bi to trebalo nestati kako bude odrastao.

Porodica iz Johannesburga (Južnoafrička Republika) rekla je da se mladež skoro ne primijeti i da ih to nije spriječilo da slave rođenje djeteta.

Dermatolog Patrice Hyde rekao je za novine da se mladeži kod djece mogu razviti prije ili kratko nakon rođenja.

– To su grupe sitnih krvnih žila koje rastu na određenom području na koži, pa je to razlog što su crveni ili ljubičasti. Niko ne zna šta ih uzrokuje, ali je dobro znati da nisu znak bilo kakve bolesti i nisu bolni.

Hyde je dodala da većina mladeža obično izblijedi ili u potpunosti nestane, a postoje i neki trikovi i lijekovi kako bi ih se uklonilo ako postanu ‘ružni’.

Ona je rekla da su tzv. kortikosteroidi jedan od najčešćih načina za rješavanje mladeža. Lijekovi mogu usporiti rast ili ih smanjiti. Ostali načini su laserska terapija i hirurško uklanjanje, ako ne izblijedi vremenom.

doznajemo.com

Komentari

komentara