Magazin

Kineski horoskop za 2015. godinu – Otkrijte što čeka svaki znak

Napisao admin

Kineski je horoskop najpoznatiji stari horoskop, a čine ga simboli 12 životinja. Odredite svoj znak i otkrijte što vas očekuje u ljubavi i zdravlju u godini Koze


Godina 2015. je službeno godina Koze, a kako svake godine kineska nova godina započinje krajem siječnja ili početkom veljače, ove godine pada na 19. veljače. Prema legendi o nastanku kineskog horoskopa, Buda je na Novu godinu pozvao sve životinje da ga posjete. Tom se pozivu odazvalo samo 12 životinja.
Buda je u znak zahvalnosti naredio da svaka godina nosi ime jedne životinje. Ciklus godina Buda je uspostavio po redoslijedu dolaska na zabavu: prvo je došao Štakor, pa Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja. Za izračunavanje svog znaka te njegovih karakternih osobina koristite naš kalkulator i ispod pročitajte što vas očekuje u novoj kineskoj godini, piše “24sata.hr“.

Štakor

Ova će godina biti vrijeme za velike promjene. Promijenit će se vaša percepcija, pa čak i neki stari stavovi. Važan savjet je da prije donošenja svake odluke uzmete u obzir sve prednosti i nedostatke te se ne požurujete, jer najveća opasnost leži u ishitrenim odlukama.
Posao i financije: Ova će godina po pitanju karijere biti prilično kaotična, a situacija će se mijenjati iz mjeseca u mjesec – od mogućnosti napredovanja ili boljeg posla do nazadovanja. Posao će biti velik izvor stresa, a novac će isto biti problematičan. Trebali bi se odreći luksuza i nepotrebnih troškova.
Ljubav i obitelj: U ljubavi će se stvari odvijati prilično dobro, no jedini tko će raditi probleme u vezi je sam Štakor. Bit će pun prohtjeva i hirova te raspoloženja koje će se stalno mijenjati. Partner će ga doživljavati kao vrlo zahtjevnog, a ponekad i napornog. Oni bez partnera će imati nekoliko mogućih kandidata, no neće ih doživljavati previše ozbiljno. Obiteljska situacija će biti stabilna i prava oaza mira za Štakora.
Zdravlje i putovanja: Dosadašnje zanemarivanje zdravlja u ovoj će godini imati posljedice – morat će posjećivati liječnike i obavljati razne preglede. Iako ništa strašno neće biti uzrok problema, Štakor će morati uvesti neke zdrave promjene u svoj život. Za putovanja i godišnji odmor Štakor neće imati baš puno vremena, oni će se svoditi tek na povremeni vikend.

Bik

Ovo će biti godina ispunjenja i zadovoljstva za vas. Od posla do ljubavi i zdravlja, sve će vam ići od ruke. Najvažnija stvar koju trebate činiti je biti uporni i ne odustajati od svojih ciljeva ni pod koju cijenu.
Posao i financije: Godina Koze donosi priliku za odličnu zaradu, pokretanje novih projekata, pronalazak honorarnog posla, pa čak i štednju. Bikove sposobnosti će se isticati na radnom mjestu, a očekuje ga povišica i promaknuće. Nezaposleni će ove godine pronaći posao.
Ljubav i obitelj: Bikovima neće nedostajati udvarača, a uživat će oni i sa stalnim partnerom. Seks će im biti važan dio odnosa, pa će se njemu posvećivati znatno više nego emocijama, no to im sada tako i odgovara. U obiteljskim konfliktima će biti posrednici između neprijateljskih strana, a ta situacija će biti izvor stresa.
Zdravlje i putovanja: Općenito će zdravlje biti dobro, no ipak im prijeti debljanje te problemi povezani s njime – od bolnih zglobova do većeg rizika od povišenog tlaka. Pripadnicima ovog znaka smiješe se dvije do tri odlične prilike za putovanje i odmor.

Tigar

Godina Koze donosi brojne izazove za pripadnika ovog znaka. Često će se nalaziti u sukobima i neriješenim odnosima, a morat će biti vrhunski diplomati kako to na njih ne bi previše utjecalo. Drugi dio godine donosi znatno povoljnije okolnosti.
Posao i financije: U poslu će Tigar imati sreće – naći će se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Napokon će se isplatiti njihov mukotrpan trud te će im i šefovi odavati priznanja. Imat će rijetko dobru poslovnu godinu.
Ljubav i obitelj: Tigru se ove godine smiješi sreća u ljubavi, ako prije toga poslože svoje prioritete. Vrlo su izgledne zaruke, vjenčanje ili pak dobivanje prinove. Bit će puno prilika za obiteljska okupljanja, u kojima će uživati ali i morati izbjegavati provokacije nekih članova obitelji.
Zdravlje i putovanja: Generalno gledano će biti dobrog zdravlja i u formi. Najčešća boljka će Tigru biti leđa, koja će se često kočiti. Trebali bi, osim vježbanja, pronaći i dobar način opuštanja ili se posvetiti masaži. Iako to žele i prije, tek će na ljeto putovati i pri tome se odlično zabaviti.

Zec

Ovo će biti poprilično mirna godina za Zeca bez nekih velikih promjena. Iako će vanjske okolnosti biti iste kao i do sada, pripadnici ovog znaka više će se okrenuti sebi, svojim željama i istraživanju vlastite duhovnosti te sreće.
Posao i financije: U polju financija im se smiješe odlične prilike koje bi trebali iskoristiti, jer je godina Koze prilika da napokon ulažu u svoju budućnost.Prihvate li izazove, poput pokretanja vlastitog posla ili promjene zanimanja, to bi mogao biti odličan temelj za budućnost.
Ljubav i obitelj: Ovo je godina za započinjanje novih veza koje imaju sjajnu budućnost. Zec bi lako mogao upoznati svoju srodnu dušu i zaljubiti se kao nikad u životu. Oni u braku će biti zadovoljni, a oni u problematičnim vezama će ih ove godine prekinuti. Obiteljski život će biti miran i stabilan.
Zdravlje i putovanja: Zdravlje Zeca ove bi godine mogle ugroziti iznenadne nesreće – poput padova ili pak prometnih neopreznosti. Neće se puno odmarati, a čak će i na godišnjem uživati kod kuće, a ne putovati.

Zmaj

Pripadnici ovog znaka bit će zaposleni tijekom cijele godine, a nemir se očekuje i na poslovnom i na privatnom planu. Zmaju će nedostatak vremena i posvećenosti ugroziti brojne međuljudske odnose. Trebali bi zadržati pozitiva stav i ne dopustiti problemima da ih opterećuju.
Posao i financije: Na poslu bi se Zmaj trebao naučiti kontrolirati svoje osjećaje i ne uzimati stvari osobno, jer će upravo to biti povod okršaja s kolegama i nadređenima. Financije će nešto bolje stajati, pa će čak i profitirati iz nekih riskantnih ulaganja.
Ljubav i obitelj: Ovu će godinu Zmaju obilježiti strast i romantika, no ljubavne veze neće biti izuzete od burnih svađa i mirenja. Emotivna situacija neće biti stabilna – donosit će i sreću i tugu. U obitelji će osjećati velik pritisak jer svojim ponašanjem ne ispunjava očekivanja drugih članova obitelji.
Zdravlje i putovanja: Zmaja će mučiti njihove standardne i kronične boljke, koje bi se zbog velikog stresa mogle aktivirati i prisiliti da nekoliko puta tijekom godine odu na bolovanje. Trebali bi se posvetiti redovnom vježbanju. Svaka dva do tri mjeseca će negdje otputovati, makar u posjet prijatelju u drugom gradu, no neće naći vremena za dulja putovanja.

Zmija

Godina pred Zmijom puna je prosperiteta. Trebali bi koristiti svoju inteligenciju i prilike koje će se otvarati i u privatnom i u poslovnom životu. Najbolja stvar koju mogu učiniti je biti otvoreni za sve opcije i ne suzdržavati se da od drugih traže pomoć.
Posao i financije: Prihodi Zmije će se povećati, no oni će biti u velikom iskušenju da novac troše – zapravo bi ga trebali čuvati. Na poslu će ih najviše smetati kritičnost drugih na njihov rad. Trebali bi naučiti kako biti manje osjetljivi i više se potruditi da bi drugima dokazali koliko su zapravo sposobni.
Ljubav i obitelj: U ljubavnim odnosima će Zmija imati više razumijevanja nego do sada, pa će biti i manje konflikta s partnerom. Slijedi im razdoblje mira i sigurnosti, kako u ljubavi, tako i u obiteljskom životu gdje će primati puno ljubavi i potpore. Otvorit će se mogućnost i za prevaru, no ako ne odole mogu se pomiriti s time da su zapečatili svoju vezu. Samci će upoznati nekoga tko će im ispočetka biti samo prijatelj, a kasnije puno više.
Zdravlje i putovanja: Zbog potiskivanja svojih osjećaja, Zmija će imati brojne probleme vezane sa stresom. Tjeskoba bi mogla dovesti do depresije i napadaja panike, no fizički će im zdravlje biti dobro. Najbolje ideje za putovanja su im povremeni posjeti wellness centrima u društvu prijatelja ili partnera.

Konj

Konj bi ove godine trebao malo manje misliti na druge, a više biti sebičan. Ako sami ne istaknu svoje talente i ne traže ono što im po zaslugama pripada, mogli bi ostati zakinuti i frustrirani. Svladavanje vlastitih slabosti bit će ključ njihovog uspjeha.
Posao i financije: Pristupi li poslu i zadacima s pravim stavom, Konj bi ove godine mogao polučiti velik uspjeh. Istovremeno financijska situacija neće biti baš blistava te bi trebali trošiti manje kako ne bi zapali u probleme.
Ljubav i obitelj: U ljubavnim odnosima Konj će biti stabilan. Samci će imati puno prilika za flert i kratkoročne avanture, no to ih neće opterećivati. Bit će oni koji povezuju cijelu obitelj i društvo, njihova će karizma doći do izražaja.
Zdravlje i putovanja: Zdravlje će im biti iznimno naklonjeno ove godine, pa će biti otporni i na prolazne i kronične tegobe. Imat će odličnu priliku za putovanje u inozemstvo na jesen koju ne bi smjeli propustiti.

Koza

Ovo je godina pripadnika ovog znaka te im je naklonjena sva sreća. Ipak, kod rizičnih pothvata bi trebali malo više kalkulirati, no hrabrosti, optimizma i entuzijazma im neće nedostajati.
Posao i financije: Na području karijere bit će iznimno uspješni te čega se god prime će u njihovim rukama dobro ići. Naklonjena im je i financijska situacija.
Ljubav i obitelj: Jedino područje velikih promjena za Kozu je ljubav. Preživjet će samo one ozbiljne i dugogodišnje veze, sve ostale će biti ugrožene. Bilo da oni ostavljaju ili budu ostavljeni, neće očajavati, jer će se na horizontu ubrzo pojaviti zanimljiv partner. Samci će biti pomalo ogorčeni i sumnjičavo će pristupati novim ljudima, što je pogrešna taktika ako žele vezu.
Zdravlje i putovanja: I po pitanju fizičkog i mentalnog zdravlja, ovo je godina blagostanja za Kozu. Pred njom su i brojna poslovna putovanja, ali i obiteljski ili izleti s partnerom.

Majmun

Ovo je pravo vrijeme da se Majmun uozbilji. U godini Koze neće se više moći samo izvlačiti na svoj šarm i intuiciju, već ćete se morati malo više angažirati u svim područjima svog života. Postoji realna šansa da će vas netko probati iskoristiti, stoga budite oprezni.
Posao i financije: Prilagodljivost Majmuna doći će do izražaja na poslu i zahvaljujući tome će napokon napredovati. Ipak, ključno je da ne budu tvrdoglavi, već da ponekad budu i prijetvorni u razgovoru s nadređenima. S financijske strane stvari neće biti idealne, no ako budete racionalni ništa se strašno neće dogoditi.
Ljubav i obitelj: Pripadnicima ovog znaka ne smiješi se sreća u dugim vezama i bolje je da se takvih klone, bit će površno orijentirani i više spremni na flert nego na ljubav. Morat će rješavati i neke obiteljske probleme.
Zdravlje i putovanja: S fizičke strane će biti u redu, no prijeti im rizik od depresije i negativnih misli. Postoji mogućnost poslovnih putovanja, no privatna je bolje ne planirati, već radije stavljati novac sa strane.

Pijetao

Uz malo prilagodbe, ovo bi mogla biti senzacionalna godina za Pijetla. Prvenstveno trebaju više pažnje posvetiti signalima iz svoje okoline i onome što ljudi od njih očekuju. Diplomatski stav i spremnost na razna iznenađenja najbolji su način za uspjeh.
Posao i financije: Izvrsne komunikacijske vještine pijetla i sposobnosti logičkog zaključivanja doći će do izražaja. To će biti prepoznato i na poslu te će imati odličnu priliku za promaknuće. Financijske odluke će im također biti odlične.
Ljubav i obitelj: Pijetao će biti zaokupljen novim ljubavnim pričama, imat će brojne udvarače i bit će u situaciji da može birati. Oni zauzeti bi mogli uploviti u bračnu luku ili dobiti dijete. Također, uživat će u obiteljskoj atmosferi.
Zdravlje i putovanja: Bolje spriječiti nego liječiti zlatni je savjet za Pijetla ove godine. Sa zdravljem će im sve biti u redu, osim ako neće pretjerivati u masnoj hrani, cigaretama i alkoholu. Lijepo putovanje je izgledno krajem proljeća.

Pas

Njihova lojalnost, znanje i ljubav koju iskazuju koristit će im u međuljudskim odnosima. Pas će ove godine biti pomalo filozofski nastrojen i altruističan te će velik dio svog vremena provesti u pomaganju drugima.
Posao i financije: Ako će biti fleksibilan, Pas bi lako mogao preuzeti neku šefovsku poziciju ove godine. Također, onima nezadovoljnima se smiješe nove prilike za posao. S financijske strane će stajati odlično, znatno bolje nego prethodnih godina.
Ljubav i obitelj: Nove ljubavne veze koje su vrlo vjerojatne bit će pune uzbuđenja, strasti i zadovoljstva. Oni u braku bi mogli doživjeti svojevrsnu krizu koju će prebroditi i biti zadovoljniji odnosom nego prije. Mogli bi biti zavidni nekim članovima svoje obitelji.
Zdravlje i putovanja: Neke stare zdravstvene boljke mogle bi se ponovno aktivirati, pa će ova godina za Psa biti vrijeme obilaženja liječnika i rješavanja tih problema. Također, ovo je odlična godina za planiranje nekih dužih putovanja.

Svinja

Ova će godina za Svinju biti puna bogatih društvenih zbivanja. Njihova pozitivna osobnost pomoći će im u ostvarenju brojnih ciljeva koje su si zadali.
Posao i financije: Njihov naporan rad napokon će se isplatiti. Iako će napredovati “puževim korakom” osjećat će da rade nešto što je dugoročno dobro. U financijama ovo nije godina za ulaganja, već dobru organizaciju i planiranje za budućnost.
Ljubav i obitelj: Samci će se ove godine zaljubiti i to vrlo intenzivno. Problem će se i kod samaca i zauzetih pojaviti zbog prevelikih očekivanja Svinje, što će predbacivati partneru. Bit će posvećeni obitelji i uživati u provođenju vremena s najbližima.
Zdravlje i putovanja: Općenito će zdravlje biti dobro, izuzev manjih probavnih problema koji ih muče u prvoj polovici godine. Neće biti dužih putovanja, no više malih zadovoljit će apetite Svinje kojoj takvi izleti pune baterije.

cure.ba

Komentari

komentara