Magazin

TUGA DO NEBA – Četiri mjeseca nakon smrti Tijane Jurić, njen otac…

Napisao admin

Prošlo je četiri mjeseca od svirepog ubistva djevojčice Tijane Jurić, čija je smrt podigla cijelu Srbiju na noge, a i dan danas na sam spomen Dragana Đurića, u ljudima se javlja gnjev jer niko ne može da shvati da je neko sposoban da počini tako surov zločin.


Tijana Jurić

Njen otac Igor Jurić, kaže da nikome na ovom svijetu ne želi da doživi njegovu sudbinu i osjeti bol koja razara srce i dušu, a da njega može da razumije samo majka Milice Barašin, Svetlana Simendić, čiji ubica još uvijek nije pronađen.

 

– Vjerujte mi na riječ, svaki novi dan je sve teži. Često se zatvorim u sebe i u mislima sam sa Tijanom i plačem. Posjetio sam majku Milice Barašin i moram da kažem da je ona pravi heroj za mene – kaže on za sajt Bajmok.co i dodaje:

 

– Mirjana, Saška i ja dijelimo našu tugu zajedno, a upravo mi je starija kćerka najveći motiv da nastavim da živim. Svetlana je sama. Divna, hrabra žena. Neka se više nikome ova bol ne dogodi – kaže Igor Jurić.

 

Nakon velike tragedije koja ga je zadesila, Tijanin otac je započeo svoju “životnu misiju” od koje ne želi da odustane.

 

– Prijedlog “Tijaninog zakona” još uvijek nije ušao u proceduru i lagao bih ako bih rekao da se nisam nadao da će to ići malo brže. Predali smo zakon narodnom poslaniku Gojku Radiću, pisali premijeru Vučiću i nikakav odgovor nismo dobili, a na telefonski poziv nam je gospodin Radić dao šturi odgovor da nas podržava ali da on ne može ništa konkretno da kaže da li neko želi uopšte da ga ubaci u skupštinsku proceduru – istakao je Jurić i dodao:

 

– Ja i dalje apsolutno vjerujem da će vladajuća struktura imati razumijevanja i da će ga staviti na Dnevni red jedne od narednih sjednica skupštine Srbije u raspravu – istakao je Jurić i dodao da će u protivnom početi sa sakupljanjem peticije.

 

Njegova namjera je da počne od Bajmoka, a zatim da nastavi ka Subotici i svim mjesnim zajednicama, ali i u Svetozaru Miletiću, mjestu gdje je Tijana pronađena, Somboru, Loznici i na kraju u Beogradu. Ako i sa tim ništa ne postigne, potpise za peticiju će potražiti u Novom Sadu, Kragujevcu i Kraljevu.

 

Kada je riječ o Tijaninom sajtu, on bi uskoro trebalo da počne sa radom.

 

– To će biti više portal nego sajt. Mnogo nam vremena oduzima pribavljanje dozvola nekih medija za objavljivanje materijala, posebno onih što se tiče pedofila jer je to vrlo osjetljiva tema – konstatovao je Igor.

 

Na samom sajtu će se između ostalog naći i interpretirana pjesma posvećena Tijani koju je napisao Žarko Laušević, a uradiće se i predstava koja je posvećena nasilju nad djecom čija je režiserka iz Sarajeva ustupila materijal.

 

– Konkurisali smo i za memorijalni park i čekamo odgovor, a ubijeđen sam da će biti pozitivan – objasnio je Jurić.

 

Podsjetimo, suđenje Draganu Đuriću bi trebalo da počne početkom sljedeće godine, a prema riječima advokata porodice Jurić Maje Atanasković, očekuje se da bude završeno u roku od šest do sedam mjeseci.

telegraf

Komentari

komentara