Magazin

Detalji dženaze Brenine majke – Pjevačica napisala oproštajno pismo, evo šta je pisalo u njemu! (FOTO)

Napisao admin

Ifeta Jahić (81), majka Lepe Brene, ukopana je jučer na gradskom groblju Meraje u Brčkom po muslimanskim običajima.


Brena (Foto: Arhiva)

Nakon što je pjevačicin otac Abid prije četiri godine preminuo od posljedica saobraćajne nesreće, njena mama ukopana je u grob do njegovog. Pola sata ranije na mezarju se okupila brojna rodbina, prijatelji i kolege, a onda je nekadašnja zvijezda bivše Jugoslavije došla sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem, najmlađim sinom Viktorom, sestrom Faketom iz Kanade i bratom Farukom.

Napisala majci pismo

Uplakana Brena teško je podnijela majčinu smrt i jedva je stajala na nogama pored kovčega dok je primala saučešće. Boba je sve vrijeme bio uz nju i tješio je, kao i sin. Tokom dženaze petorica hodža molila su za spas Ifetine duše, a Brena je na njen grob položila crvenu ružu.

– Draga moja majko, evo pokušaću u nekoliko rečenica da se oprostim od tebe – rekla je Brena, koja je počela da jeca, pa je nakon nekoliko sekundi nastavila da čita sa papira:

– Pisala sam ti ovo pismo sto puta otkako si otišla i isto toliko puta sam ga bacila zato što nijedno nije bilo dovoljno dobro da ti se obratim, da znaš koliko smo te voljeli, koliko te volimo i koliko nam nedostaješ. Nikako ne mogu da se oprostim od tebe, ali ti znaš da si bila i ostaćeš u našim srcima dok dišemo. Tu smo da te ispratimo na tvoj vječni počinak. Možeš biti bez brige jer si iza sebe ostavila djecu, unučiće, praunučiće, zetove i prijatelje, koji nastavljaju tvoju tradiciju njegovanja i vaspitanja porodice s ljubavlju, hrabrošću i snagom koja je samo tebi bila svojstvena – istakla je Brena.

Estrada na dženazi

Pjevačica je poručila da joj je majka bila veliki podstrek.

– Tvoja ljubav za nas je bila snaga, tvoja snaga podstrek, tvoj podstrek i podrška vjetar u leđa da ostvarimo svoje snove. Tvoja ljepota i dobrota za mene su uvijek bili imperativ i filozofija života jedne žene. Vjerujem da se sada odmaraš i da si s našim dragim tatom, familijom i prijateljima. Pozdravi ih sve. Vole te tvoji nasljednici Faruk, Faketa i Fahreta. Majko moja mila, počivaj u miru, nosićemo te u srcu dok smo živi – kazala je Brena.

Od pjevačicine majke oprostili su se i Aco Pejović, Goca Božinovska, Zlata Petrović, Sanja Ðorđević, Goran Bunjevčević, Maid Hećimović, Zoran Kiki Čaušević, Bane Obradović i drugi.

kurir

Komentari

komentara