Magazin

Ispovijest – Nevjerovatna tuga u životu Hanke Paldum!

Napisao admin

U ekskluzivnoj ispovijesti bosanska ‘kraljica sevdaha’ govori o dugogodišnjoj borbi sa zavisnošću njenog sina Mirzada. Problemi su krenuli kad se vratio iz Njemačke


Hanka Paldum (Foto: Arhvia)

Ne mogu više, umorna sam od svega. Mirzada sam izbacila iz kuće. Duša me boli zbog toga, ali nemam drugog izbora, rekla je Hanka Paldum (58).
Sarajevska pjevačica ponovo proživljava najteže trenutke jer joj je sin Mirzad Brkić (29) opet završio u policiji. U pretresu automobila u Sarajevu policajci su kod njega pronašli pištolj i paketić heroina.

– Trudim se da ga dovedem na pravi put, ali mi to nikako ne polazi za rukom. Borila sam se i još se borim, ali sad ne želim da ga vidim dok ne ode opet na lječenje. Mirzad nije zlato od djeteta i toga sam svjesna. Ali ima svojih kvaliteta i sin mi je. Volim ga – govori tužna pjevačica.

Nakon što je Mirzad nadrogiran amfetaminima svojim terencem pregazio tri žene na stanici autobusa i teško ih povredio, sud mu je odredio obavezno lječenje. Brižna majka ga je poslala na odvikavanje u najbolju njemačku kliniku.

– Dok je bio u Njemačkoj, sve je krenulo nabolje. Radio je i nije bilo nikakvih problema, a zatim se iznenada vratio u Sarajevo zbog djevojke. Izgubio je glavu za njom. To je jako burna veza. Stalno raskidaju i mire se – rekla je Hanka.
Pjevačica dodaje kako je pokušala da bude stroga, ali i to joj nije pomoglo kod sina. Što god da je radila, kaže, do Mirze nije mogla da dopre. Želi da ponovo ode na lječenje, ali on neće. Mirzad je, kaže pevačica, bio emotivno i drago dijete.

– U našoj ulici niko ni jednu ružnu riječ o njemu nije rekao. I evo šta je život. Jad i nevolja. Učinila sam sve što je u mojoj moći, pa to bi svaka majka uradila za svog sina, ali dok on sam ne odluči pomoći, ništa ja tu, kao što ste videli, ne mogu da uradim- nemoćno govori “kraljica sevdaha”.

Dodaje da za probleme ne želi da krivi društvo, brz način života i poremećen sistem vrednosti, nego će se nastaviti boriti za sina.
– Želim da se Mirzad primi knjige i završi fakultet, a ne da ide u ovom, lošem smjeru – zaključila je Hanka.

blic

Komentari

komentara