Magazin

Kriv?! – Totalni preokret u slučaju Emira Hadžihafizbegovića!

Napisao admin

Policijska uprava Sisačko-moslavačka podnijela je danas Opštinskom državnom sudu u Kutini krivičnu prijavu protiv poznatog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja saobraćajne nesreće, javljaju hrvatski mediji.


Emir Hadžihafizbegović (Foto: Arhiva)

Relativno dugo razdoblje od izazivanja saobraćajne nesreće do predaje krivične prijave, u policiji obrazlažu složenošću krivičnog djela, potrebnim vještačenjima, i željom da se sačini što kvalitetnija krivična prijava koju Državno sudsko vijeće neće odbaciti.

Podsjećamo, nesreća se desila na autoputu kod Novske, u mjestu Bročice, 12. oktobra oko 20 sati, kada je poginula Ankica Kuduz (63) iz Zagreba, koja je stajala uz zaustavljeni auto, i koja je od zadobijenih povreda kasnije umrla u bolnici u Novoj Gradiškoj.

Nesreća se dogodila na mjestu gdje je dvadesetak minuta prije još uvijek nepoznati vozač porušio više svjetlećih znakova, kojima je saobraćaj zbog radova na autoputu preusmjeravan na desni vozni trak. Protiv tog nepoznatog vozača policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog bijega s mjesta nesreće.

radiosarajevo

Komentari

komentara