Magazin

TAMAN ŠTO SMO SE NAVIKLI NA OVAJ FACEBOOK – Evo šta su nam sada spremili!

Napisao admin

Prema zvaničnoj blog objavi, Facebook ponovo radi na promjeni News Feeda. Ovaj put radi se o promjeni načina prikazivanja sadržaja koji će pomoći da korisnici vide samo aktuelne objave, a ne da se pojavljuju sadržaji stari nekoliko dana.


Facebook (Foto: Arhiva)

“Cilj nam je da svi korisnici u svakom trenutku vide vremenski precizno rangirane i poredane sadržaje, kako ne bi propustili važne novosti prijatelja i stranica koje prate”, pišu na blogu Facebook inženjeri.

Facebook će pogurati naviše objave koje su najaktuelnije, koje u datom momentu imaju najveću pažnju korisnika, s najviše komentara i likeova. 

Te objave će se podizati na najviša mjesta News Feeda, ali će se sklanjati kako zainteresiranost bude jenjavala.

Biće uvedeno i vremensko mjerenje aktuelnosti objave. Objave koje sakupljaju najviše likeova u momentu objave. bit će postavljene na najviša mjesta. 

Takvi postovi su, recimo, izvještaji s utakmica, koji su najaktuelniji tokom i nedugo poslije završetka utakmice. S novim poboljšanjima News Feeda takva objava nametnut će se većem broju korisnika dok utakmica traje, a kada se ona završi više se neće pojavljivati na News Feedu.

radiosarajevo

Komentari

komentara