Magazin

TEST – Nevjerovatno pogađa: Koji ste tip osobe i sve o vama!

Napisao admin

Osobe tipa D bi trebale naučiti govoriti o svojim osjećajima, kontrolirati negativne emocije i razvijati bolje međuljudske odnose.


Test (Foto: Arhiva)

Osobe tipa A su pojedinci koji su uporni, natjecateljskog duha, s visoko postavljenim ciljevima. Ove su osobe radoholičari koji ignoriraju svoja fizička ograničenja i zbog toga su skloni srčanim oboljenjima.

Osobe tipa B su pojedinci koji su opušteni, koji nikada nikamo ne žure i nisu nervozni. I dok je tip A usredotočen na natjecanje i postizanje mjerljivih ciljeva, osobe tipa B žive danas i za ovaj trenutak.

Osobe tipa D su sklone živciranju, lako razdražljive i često pokazuju negativne emocije. Skloni su srčanim oboljenjima, ali i oboljenjima koje prouzrokuje stres.

Koji ste vi tip osobe?

Ako su odgovori na sljedeća pitanja uglavnom pozitivni, onda ste najvjerojatnije tip A, a ako su odgovori uglavnom negativni, vi ste tip B:

Jeste li uvijek u žurbi, i na poslu i izvan njega?
Nosite li često svoj posao kući?
Jedete li brzo?
Imate li snažnu potrebu za napredovanjem?
Stignete li otići frizeru ili nikada nemate vremena za to?
Jeste li strpljivi kada čekate u redovima?

Ako vas sljedeće rečenice dobro opisuju, onda ste tip D:

Često sam nervozan/na.
Volim svoju privatnost.
Ne dijelim svoje osjećje s drugim ljudima.
Često se osjećam neraspoloženo.

Ovi tipovi su ekstremi, najčešće je nečija osobnost negdje između tih dvaju tipova. Ako ste se prepoznali u nekom od ovih tipova više nego u drugim, evo što vam je činiti prema savjetu dr. Ronalda E. Riggioa, autora knjige ‘Leadership Studies’, kako biste pomogli svom psihičkom i fizičkom zdravlju:

Osobe tipa A su uspješne u poslu, ali su sklone stresu. Studije kažu da je stres moguće regulirati učenjem tehnika za pokazivanje emocija na ispravan način.

Osobe tipa B žive u sadašnjem trenutku, i od njih bi osobe tipa A mogle naučiti kako se opustiti i uživati. Osobe tipa B mogle bi biti uspješne kada bi sebi postavljale kratkoročne ciljeve.

Osobe tipa D bi trebale naučiti govoriti o svojim osjećajima, kontrolirati negativne emocije i razviti bolje međuljudske odnose.

dnevno.hr

Komentari

komentara