Magazin

Strah od smrti, starosti … – Čega se plaše horoskopski znakovi?

Napisao admin

Rak je stalno zbog nečeg zabrinut: zbog promjene vremena ili zbog neke loše vijesti koju je čuo, a može biti i zbog promjena na kursnoj listi.


Strah (Foto: Ilustracija)

Iako zazire od šefa, jer ga plaši njegovo promenljivo raspoloženje prema njemu, Rak je još više zabrinut za svoju kuću i porodicu, naročito kada sjedi u kafani s prijateljima (ma kako ironično to zvučalo). Kod njega je takođe duboko ukorenjen strah od magije i nepoznatog, a na listi strahova tipičnog Raka su i strah od depresije i posljedica koje ona ostavlja na njegovu psihu (on intuitivno osjeća da ga nešto uvijek, kad tad može «stići», pogotovo ako se ogrešio o nekog).

Lav se plaši da će ga ostaviti na cjedilu

Pošto je rođen da vlada, Lav toliko ne strahuje od gubitka položaja na profesionalnoj ili društvenoj lestvici, ali ono što ga zaista plaši je da neko ne pomisli da je on kukavica ili da ga prijatelji i ljudi kojima vjeruje ne ostave na cedilu. Ponekad biva pogrešno protumačen u društvu u kojem obično želi da pokaže svoju velikodušnost i plemenitost, pa mu mnogi zavide gledajući kako da mu, iz potaje, naude. Lavu se «diže griva na glavi» pri pomisli da bi ga neko mogao javno ismejati, zbog sitnice ili bitne stvari, svejedno. Ako imate nešto da mu kažete, gledajte se sa njim u četiri oka.

Djevica starhuje da će izgubiti kontrolu

Djevica ne strahuje toliko od bolesti koliko to njena okolina misli, jer uglavnom vodi računa o zdravlju bilo da se radi o načinu ishrane, životnim navikama ili redovnim posjetamazubaru. Njen pravi strah odnosi se na strah od gubitka kontrole nad sobom i svojim najbližima, jer Djevica to doživljava kao svoju dužnost bez koje bi izgubila nevidljive konce «dežurnog nadzornika». Jer niko ne umije tako dobro sve da primijeti, da reaguje preventivno i da vam svakodnevno drži lekciju kako je čistoća pola zdravlja. I da joj je pri tom savršeno svejedno što vi prevrćete očima dok je slušate.

Vaga se plaši da neće biti primjećena

Vaga je uvijek na oprezu, jer se plaši da vam se neće dovoljno dopasti ili je možda nećete ni primjetiti. Naviknuta na neprestanu pažnju i divljenje okoline, ma čime da se bavi, Vaga najviše strahuje od skandala ili javnog podsmijeha. Ona se takođe «grozi» i razgovora o bolestima, rezultatima laboratorijskih nalaza (ko zna šta će joj naći?), jer umije da bude veći hipohondar i od Djevice, ali teško to priznaje čak i samoj sebi. Često mašta o prepuštanju svim životnim zadovoljstvima bez ograničenja i griže savesti (posebno slatkišima), mada će pred drugima glumiti osobu koja svoj život drži čvrsto pod kontrolom.

Škorpija se plaši starenja

Iako se malo čega plaši, jer je vrlo hrabar, a pri tom spreman da istrpi i bol i teškoće ma kakve one bile, i Škorpija ima svoju Ahilovu petu. Možda više nego bilo koji drugi znak, ona se plaši sopstvenog starenja, gubitka interesovanja od suprotnog pola i seksualne nemoći. Užasava ga pomisao da bi mu osoba koju voli mogla biti neverna, a da on to sazna od drugih ili da bi mogla da ga ostavi. Bilo koji oblik zavisnosti od nekog ili pomisao da bi mu neko mogao nametati zabrane, izaziva strah kod Škorpije, pa će svjesno trpeti i mučiti sebe, samo da ne padne na tuđe jasle.

Strijelac se pribojava izdaje

Strijelac se plaši izdaje, spletki i intriga koje mu mogu zagorčati život naročito u poslu ma čime da se bavi, pa je zato vrlo oprezan, mnogo više nego što to izgleda na prvi pogled. Zabrinut je za ponašanje i način života svog emotivnog partnera, pa uvijek pomalo sumnja u njega. Brinu ga njegova tajanstvenost i nedorečene namjere, jer se pribojava saznanja do kojih bi mogao doći, ako malo «pročeprka» po njegovoj prošlosti. Strijelac se takođe plaši nepravde i bilo kog vida nasilja, pa podsvesno zazire od predstavnika vlasti i uniformisanih osoba, mada će im to rijetko pokazati.

Jarac se plaši za druge

Jarac strahuje od gubitka časti koja se po njemu ničim ne može mjeriti, jer nema te cijene kojom bi se mogla platiti. Više nego ijedan drugi znak, brine o zdravlju svog emotivnog partnera do te mjere da će se za njega žrtvovati i na uštrb sopstvene izdržljivosti. Jarac se uvijek pomalo pribojava svega što dolazi iz drugih sredina, zemalja ili gradova, jer ga je teško nagovoriti na nešto u šta se nije svojim očima uvjerio ili o čemu nema mišljenje na osnovu sopstvenog iskustva. Pošto obično zna ili osjeća ono što drugi ne znaju, Jarac se takođe plaši magije i «poruka» koje dobija iz svojih snova.

Vodolija strahuje da će izgubiti ugled

Ona se najviše plaši prosečnosti, osrednjosti ili upoređivanja sa bilo kim drugim, jer Vodolija je, ako ste slučajno zaboravili – jedinstvena. Iako djeluje nedodirljivo, pomalo arogantno i prepotentno, kao da joj niko ništa ne može, Vodolija itekako strahuje od gubitka profesionalnog ugleda, poštovanja svoje porodice i društvenog statusa, kojim god poslom da se bavi. Poniženje bilo koje vrste ili osiromašenje (pogotovo kao u onoj narodnoj «imao, pa nemao»), Vodoliju brine više od svega, pa čak i od bolesti (o kojima ne voli ni da priča). Zazire od vezivanja za kućne ljubimce (koliko god da ih voli), jer teško podnosi, ako ih izgubi.

Ribe se plaše da će neko drugi biti bolji od njih

Ribe su jedan od najambicioznijih znakova, pa se najviše plaše gubitka autoriteta, ali više u profesionalnom smislu, nego u krugu svoje porodice. Ribe će teško odustati od karijere i uspjeha, pogotovo kada im se jednom osladi taj osjećaj moći, uticaja i finansijskih mogućnosti što im sve zajedno omogućava «gutanje manjih riba» od sebe. Strah da bi neko mogao da ih pretekne u nečemu ili bude bolji u trenutku kada se odlučuje o njihovom napredovanju, veći je od bilo kog drugog koji Ribe osjećaju. Međutim, kolika god da je opasnost koja im prijeti, Ribe uvijek – plivaju.

conopljanews

Komentari

komentara