Magazin

GDJE TI JE LJUDSKOST – Nakon što je ubio Tijanu, monstrum je otišao na …

Napisao admin

Dragan Đurić je 25. jula došao u mjesto Aleksa Šantić gdje je živio od rođenja, a zatim je iste večeri otišao u Bajmok, gdje je ubio Tijanu Jurić. Đurić se nakon ubistva vratio u Surčin, a u rodno mjesto se vratio sedam dana kasnije kako bi bio na slavi svog prijatelja.


Dragan Đurić (Foto: Kurir)

Mještani Alekse Šantića kažu da se Dragan u tom mjestu video s prijateljima.

 – Veče prije zločina svratio je kod mene s namjerom da se vidi s mojim sinom. Sjedili smo ispred kuće i popili kafu. Razgovarali smo o uobičajenim stvarima, a on je rekao da mora da ide kod kuma u Bajmok – kaže Zoran Marković, komšija iz Alekse Šantića.

Njegov sin Goran, koji Dragana poznaje 20 godina, ispričao je da mu je Dragan tog 25. jula poslao SMS poruku.

 – Pitao me je gdje sam, kako sam i šta radim. Kad sam mu odgovorio da nisam kod kuće, napisao mi je: „OK, vidjećemo se ovih dana“. Tako je i bilo. U rodno mjesto je došao 2. avgusta, jer je išao na slavu u Gakovo. Tražio je da se vidimo u kafiću. On kaže da su dugo sjedili i da Dragan nije pomenuo nestanak djevojčice.

 – Normalno je pričao, ništa nije ukazivalo na to da je baš on otmičar o kome priča Srbija – prisjeća se Goran i dodaje:

 – Bio sam na poligrafu, kao i ostali mještani, ali zaista nisam znao šta se desilo s djevojčicom. Inače, Dragan Đurić je u Aleksi Šantiću živio s majkom, ocem i sestrom. Odselio se pre više od deset godina i često je dolazio da se vidi s prijateljima.
 
IGRAO SE S NAŠOM DJECOM
 
Porodica koja živi u stanu u kojem je nekada živio Dragan nije željela javno da priča o njemu, ali su ipak kratko prokomentarisali da ne mogu da vjeruju šta se desilo.

 
– Taj mladić je spavao kod nas i igrao se s našom djecom. Ne znam kako ćemo prenoćiti u ovoj kući sada kad znamo šta je uradio nesretnoj Tijani – kaže žena

kurir

Komentari

komentara