Magazin

Ostaviti će vas bez teksta – Bila je teška 38 kilograma i izgledala ovako, a sada je izrasla u pravu ljepoticu (FOTO)

Napisao admin

Heder Frenks, 17-godišnjakinja iz Engleske, bolovala je od teškog oblika anoreksije i težila je samo 38 kilograma. Međutim, umjesto da ode na liječenje kao što su joj ljekari savjetovali, roditelji su je odveli na odmor u Diznilend na Floridi. Zahvaljujući većim porcijama hrane i ljudima koji su imali normalan odnos prema ishrani, Heder je uspjela da se izliječi.


Heder Frenks (Foto: Blic.rs)

– Kada smo došli u Diznilend, sjela sam u restoran gdje me niko nije poznavao niti je znao za moj problem sa hranom. Osjećala sam se potpuno drugačije i prijatnije u blizini hrane. Roditelji su me pustili da izaberem da jedem šta god hoću. Ono što me je iznenadilo je to što su porcije bile veće i imala sam veliki izbor. Prvo sam pojela picu i zaista sam uživala u njoj. Ovdje sam potpuno promijenila način ishrane i ispostavilo se da je bolje što sam otišla na odmor nego u bolnicu na liječenje – rekla je Heder.

Heder je bila gojazno dijete i samo za doručak je unosila oko 1500 kalorija. Međutim, sa 16 godina je oboljela od anoreksije, a u narednom periodu njeno stanje se pogoršavalo.  Kada je imala samo 38 kilograma, ova djevojka je bila svjesna svog problema i riješila je da se potrudi da se ugoji. Kada su tek stigli u Diznilend, ona nije mogla da hoda samostalno, već su joj bila potrebna kolica. Srećom, ovaj zabavni park ju je spasio.

image

image

blic

Komentari

komentara