Magazin

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO REGIJU – Nakon što joj je ubio 20-godišnjeg sina, majka na Fejsbuku napisala…

Napisao admin

Jozo Čabraja (23) koji je prije tri noći iz automobila u vožnji u Kaštel Novom pucao na 20-godišnjeg Marina Matijaša, predao se jutros policiji, javlja portal Index.hr. Metak je pogodio Matijaša u čelo i ostao u glavi, prebačen je u bolnicu gdje su se borili za njegov život, ali je, nažalost, preminuo.


Hitna pomoć (Foto: Arhiva)

Pretpostavlja se da je riječ o osveti zbog premlaćivanja tako da nije isključeno da bi se u nastavku postupak mogao voditi za teško, odnosno, ubojstvo iz bezobzirne osvete, što nosi kaznu dugotrajnog zatvora i do 40 godina.

Slobodna Dalmacija također piše da je vjerovatno riječ o osveti, ali navodi drugi razlog.

– Čabraja živi preko puta dvorca Vitturi, u Kaštel Lukšiću, a tamo je u Ulici Josipa Omašića eksplodirala 10. 04. improvizirana naprava u kojoj je oštećeno pet vozila. Među tim vozilima je bilo i Čabrajino vozilo, kojem on nije bio vlasnik, ali ga je koristio. Od tada on intenzivno pokušava doznati tko je postavio tu napravu i zbog čega. A ovo pucanje na ovog momka lako bi moglo biti s tim u vezi – izjavio je za splitski list jedan od susjeda mladog Matijaša.

Inače, nesretni mladić pogođen je u glavu niti 200 metara od mjesta gdje je živio s majkom i bratom.

Zasad se istraga još uvijek vodi za pokušaj ubojstva, jer policija i Državno odvjetništvo nisu primili službenu obavijest iz bolnice da je Matijaš mrtav. Njegova majka Anita, međutim, potvrdila je smrt na Facebooku te je navela kako je odlučila da će darovati organe.

“Marin Matijaš (25. 8. 1994. – 30. 6. 2014.) službeno je proglašen mrtvim jučer na Firulama na odjelu JIL u 9 sati 45 minuta, iako je u stvarnosti preminuo na rukama brata Vita prije tri noći kada mu je nemilosrdno oduzet život. Svi koji su Marina bolje poznavali, znaju da bi bez potrebe za drugog bez razmišljanja iščupao svoje srce i pružio ga na dlanu. Zato će svi njegovi organi biti donirani i time će dio Marina nastaviti život u nekim sretnijim ljudima. Počivaj u miru sine moj”, napisala je Marinova majka.

Inače, na Općinskom sudu u Splitu Čabraju čeka suđenje za drogu, a na tom istom sudu već je osuđen zbog krivotvorenja isprava na šest mjeseci zatvora – uvjetno na godinu dana. Čabraju čeka i proces za nanošenje teške tjelesne ozljede iz mržnje, a posebno se uzima ako je počinjeno prema bliskoj ili nemoćnoj osobi.

– A znamo za događaj iz petog mjeseca 2012. kada je Jozo na peugeot koji je vozio stavio tuđe registracijske pločice te na crpki Petrola u Kaštelima ulio goriva u vrijednosti od 400 kuna te pobjegao. Znamo da je nešto sitno prodavao drogu i krivotvorio neke papire, ali da je u stanju ovo učiniti, to nikome nije bilo ni na kraj pameti – izjavili su za Slobodnu Dalmaciju mladići koji Čabraju poznaju, ali ne žele da ih se u ovom kontekstu uopće spominje.

doznajemo.com

Komentari

komentara