Magazin Video

Zamislite ovo – Lopovi sjeli u bakin automobil, a unutra – šok! (VIDEO)

Napisao admin

Tri tinejdžera iz Sijetla drznuli su se da pokušaju da ukradu automobil jednoj baki, ali nisu računali na ono što ih je u kolima zateklo. Naime, tri mladića zatražili su ključeve od automobila od Nensi Frederiskon (70) uperivši joj pištolj u glavu usred bijela dana. Ipak, lopovi nisu odmakli dalje od parkinga zato što su prvi put u životu vidjeli – manuelani mjenjač.


Automobil (Foto: YOutube)

– Raspremala sam artikle garažne prodaje kada su mi tri mladića prišla. Jedan je uzviknuo: “Daj mi ključeve”, a ja sam mislila da se šali. Međutim, kada je izvadio pištolj, znala sam da je ozbiljan i tada su mi ključevi ispali iz ruku – priča Nensi.

Inače, Nensi se dugo bavila borilačkim vještinama i već 25 godina je nosilac crnog pojasa, ali je ostala skamenjena pred oružjem.

– Naučite da je najbolje ako neko nešto pokušava, samo da ostanete smireni i pribrani. A za mene nije bilo lako da ostanem mirna, ali situacija je tako nalagala – dodala je bakica.

Na kraju se sve dobro završilo jer je nespretne lopove u kolima sačekalo nešto sa čim se ranije nisu susreli.

– Imam manuelani mjenjač sa pet brzina i nisu uspjeli da provale kako on funkcioniše – dodala je Nensi koja se sada smije cijelom incidentu.

Lopovi su nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da pokrenu automobil, odustali i pobjegli sa parkinga ostavivši ključeve u kolima, a njihov bijeg zabilježila je sigurnosna kamera.

Policija traga za nesposobnim lopovima.

blic

Komentari

komentara