Magazin

U trenucima kada je država u kolapsu – Brašno "iznenada" poskupilo?

Napisao admin

Poplave u Bosni i Hercegovini uticale su na dramatično povećanje cijena osnovnih životnih namirnica. Društvenim mrežama danima su se upućivali apeli na nesavjesne trgovce koji su povećavali cijene vode, brašna, ulja i soli, ali niko nije dao valjan dokaz za to.


Brašno (Foto: Facebook)

Ipak, danas je na Facebooku osvanula slika cijene brašna u trgovačkom lancu Bingo. Tuzlanski trgovački lanac je u svojoj prodajnoj jedinici u Velikoj Kladuši povećao cijenu brašna na približno 37 KM!

Pohvalno je napomenuti poteze Federalne uprave za inspekcijske poslove koji su najavili da će adekvatno kazniti sve nesavjesne trgovce.

Nakon što je fotografija s cijenom brašna u trgovačkom lancu “Bingo“ osvanula u javnosti, stiglo je zvanično objašnjenje cijene spornog proizvoda. Objašnjenje u cjelosti prenosimo.

“Poštovani

Objavili ste članak vezano za Brašno u Bingo Velika Kladuša te Vam donosimo objašnjenje ispod:

Cijenjeni kupci, na internetu se pojavila fotografija A10074:BRAŠNO 25KG KLAS T-400 čija je cijena 36,95 KM, naime radi se o specijalnoj vrsti brašna čija cijena se nije mjenjala već par mjeseci te smatramo da je kupac sa slike zamjenio ovo brašno sa A10046:BRAŠNO PŠENIČNO 25KG KLAS TIP-500 čija je cijena 17,00 KM. Bingo nastoji da zadrži najbolju cijenu osnovnih životnih namirnica i da prevaziđe sve logističke probleme koji su se pojavili zbog katastrofalnih poplava u našoj državi, da pravovremeno puni prodajne centre koji su prazni sa osnovnim životnim namirnicama i da zadrži cijene po kojima smo dobili slogan – Bingo kralj dobrih cijena. Također, Bingo ulaže velike napore da pomogne svima onima kojima je pomoć najpotrebnija putem humanitarnih organizacija, lokalnih CK-ova i svih ostalih uključenih u pomaganje našim sugrađanima.

Vaš Bingo

Bingo ulaže velike napore upravo u suprotnom od dizanja cijena, u cilju da olakša našim sugrađanima naredni period koji je ispred nas te Vas molimo da objavite demant vijesti koje ste ranije objavili odnosno objašnjenje.

LP
Bingo“

brzevijesti

Komentari

komentara