Magazin

Snažni i stabilni – Kako prepoznati Bika?!

Napisao admin

Pitate se kako ćete na ulici prepoznati Bika? Nije teško – samo morate paziti na tipične znakove kao što je čvrsta građa i male uši te još nekoliko tipskih karakteristika.


Bik (Foto: 24sata.hr)

Predstavnik Bika čvrste je, otporne građe, ovećeg trupla i relativno kratkih udova. Znak Bika vlada vratom i grlom, koji su mu istovremeno jake i ranjive točke.

Lice mu je u većini slučajeva oblo ili četvrtasto, a crte lica donekle plošne, bez ičega što jako strši. Uši su mu male i blizu glave, a brada zaobljena, bucmasta, često s jamicom po sredini. Nos mu je općenito kratak do srednje dug, a u iznadprosječnog broja Bikova i prćast. Izraz njegova lica odaje spokoj, blagost, ali i snagu. Oči su mu redovno krupne i izražajne, meke i srdačne pa okolina lako pada na šarm koji iz njih izbija.

Vrat mu je kratak, jak i širi od prosjeka. Ramena su mu široka, a ruke jake, pogodne za fizički rad – ili čvrste zagrljaje. Bikove su kosti velike i jake, što mu daje robustan izgled čak i kad mu je kilaža u granicama normale. Korača ravnomjerno i uravnoteženo te se doima kao da ga je teško srušiti. No Bik je zapravo rijetko debeo – ono što zavarava promatrača njegova su čvrstina i stabilnost.

tportal

Komentari

komentara