Magazin

Podsjetite se kako je divno biti vi! – 15 razloga zašto je fantastično biti žena!!!

Napisao admin

Razloga je mnogo više, a mi vam navodimo skromnih petnaest da se podsjetite kako je divno biti vi!


Lijepa žena (Foto: Cure.ba)

1. Umijemo da slušamo

Pažljivije slušamo sagovornika nego muškarci, a i pričamo više od njih. Sa najboljom drugaricom možemo sa uživanjem pričati o svemu, od spoljne politike do Rijane. Da li momci to praktikuju? Naravno da ne.

2. Multitasking osobe

Naravno da možemo više stvari raditi u isto vrijeme. Na primjer koliko puta vam se desilo da pričate telefonom, stavljate maskaru i povremeno bacite pogled na tv? Znali smo da je odgovor više od jednom.

3. Štedimo

Da, da, umijemo da štedimo bez obzira na onu silnu šminku i cipele u garderoberu. Koji će momak u supermarketu ili kafiću odoljeti nasmijanoj i privlačnoj ženi? Nijedan naravno, a besplatna kafa je naša.

4. Kupujemo bolje poklone

Pažljivo i sa dozom ukusa biramo poklone. Umijemo da cijenimo ljepotu nečega, a ne samo cijenu. Ružna ogrlica, ali skupa? Ne, nikako!

5. Vino nam prija

Žena koje piju jednu čašu vina nedjeljno, donose bolje odluke. Da li ste nešto slično pročitali za momke? Hmm, mislimo da ne.

6. Podnosimo bolje stresne događaje

Intervju za važan posao žena će obaviti bez stresa i vrlo graciozno i to bez vina. Bravo za nas!

7. promjene nam divno stoje

Možemo mijenjati frizuru, boju kose kad god nam padne na pamet, a da nam pritom divno izgledamo.

8. Naša tijela su ljepša

Oko ovoga se neće buniti ni momci. Ženska tijela su zavodljiva i graciozna i prilično dominiramo u odnosu na jači pol.

9. Šminka nam je najbolja prijateljica

Mi ne moramo da se rodimo savršenih kontura lica, jer je tu šminka koja će nam nadoknaditi sitne nedostatke. Uz samo malo šminke možemo prekriti znake umora ili istaći ono najljepše na nama. A momci? Oni se jednostavno moraju roditi lijepi i šarmantni i tačka.

10. Veći izbor garderobe

Kada uđete sljedeći put u šoping centar, prebrojite prodavnice muške i ženske garderobe. Osim što su nam na raspolaganju ogroman izbor različitih prodavnica, na nama je i čitav spektar boja. Dok će se momci zadovoljiti sa par boja i par modela obuće. Zamislite da morate da birate između samo dva modela cipela na primjer. Pa naravno da ste srećni što ste djevojka!

11. Nosimo život u sebi

Ne treba posebno objašnjavati ovaj razlog. Dovoljno je da kažemo da devet mjeseci u sebi nosimo mali život i da smo zbog toga ne važne, nego najvažnije.

12. Obline su zdrave

Dame sa većom zadnjicom su zdravije, tvrde neki naučnici. Da li tvrde i sa muške zadnjice? Mi nismo nigdje to pročitali.

13. Brinemo se više o životnoj sredini

Naravno da ćemo se sjetiti koliko je reciklaža bitna i čak ćemo opominjati momke da se češće toga sjete i da se brinu o zdravoj okolini.

14. Bolje smo u obrazovanju

Ne tvrdimo samo mi ovo, već i istraživači koji kažu da žene postižu bolje rezultate kako u školi, tako i u na fakultetu.

15. Emocionalno smo inteligentnije

Drugim riječima, navikle smo na emocije, ne stidimo se njih i umijemo da se saosjećamo sa situacijama i ljudima. A to je tako nježno i simpatično, priznaćete. Dok se momci moraju maksimalno suzdržavati od toga, iako nisu lišeni ovih osjećaja.

cosmopolitan.rs

Komentari

komentara