Magazin

Ima neka tajna veza – Boja očiju otkriva vaš karakter!

Napisao admin

Prema tome koje boje su vaše oči reći ćemo vam kakav vam je karakter.


Oči (Foto: Cure.ba)

Mađar Ignac fon Peceli voleo je životinje kad je bio mali, naročito ptice. Jednog dana 1836.godine, sova mu je kandžama dohvatila šaku desne ruke. Držala ju je tako čvrsto da se mogao osloboditi tek pošto joj je slomio nogu. U istom trenutku Ignac je spazio crnu, vodoravnu crtu na dužici sovinog oka, koja se od gornjeg spustila ka donjem rubu. Sećanje na taj događaj naveo ga je da kasnije, već kao doktor medicine, razvije njenu novu granu-irisdijagnostiku. Irisdijagnostika je alternativna medicina, nastala od reči iris- dužica oka, kod koje samo jednim pogledom  u oko pacijenta doktor može da odredi od čega pacijent boluje. Mi vam ipak dajemo kratke opise kakav je vaš karakter u odnosu na boju vaših očiju.

Plave oči- obeležava ličnost sa izraženom težnjom ka logičnosti, orijentisanu na činjenice, fizički aktivnu, pre spremnu da se potrudi i kad valja misliti i kad treba delovati. Plavooki su podložni tuđem uticaju i naginju alkoholozmu.

Zelene oči- ljudi sa zelenim očima preuzimaju na sebe odgovorne poslove, preduzimljivi su, dobri matematičari i tehničari. Javni poslovi ih zanimaju više nego porodične dužnosti. Logika im je jača strana.

Smeđe oči- otkrivaju čoveka kod kojeg emocije nadmašuju logiku, prilagodljivog sredini u kojoj se kreće, sa više intuicije nego racionalnosti, često vizionara i sanjalicu, ali sa izoštrenim čulima.

Sive oči- ko ih ima naglašeno ceni logiku, saoseća sa ljudima, ali doživljava i provale besa, sposoban je za stvaranje misaonih koncepcija, nerado priznaje svoje greške, već ih pripisuje drugima, voli da nameće svoje mišljenje.

onaportal.com

Komentari

komentara